‘TOP frieten, TOP snacks, TOP oesters’

Preuvenemint 2017: Beluga Loves You & Friends

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 8 augustus 2017

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 36ste editie. Van 24 tot en met 27 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. Tweesterrenrestaurant Beluga Loves You meldde zich in mei dit jaar als eerste met de boodschap dat zijn chef Hans van Wolde terugkeert op het evenement. Het organiserende  Struyskommitee is er ronduit gelukkig mee.

Restaurant Belgua (Beluga Loves You) staat dit jaar na een aantal stiltejaren weer met een eigen stand op het Preuvenemint, zo kondigden ’t Struyskommitee, de organisator van het jaarlijkse eet- en drinkfestijn op het Vrijthof in Maastricht en Beluga-chef Hans van Wolde in mei aan. Het gezamenlijke persbericht waarin het nieuws gemeld werd, werd landelijk breed opgepikt.

In 2015 was Hans van Wolde ook even terug op het evenement, maar toen deelde hij een stand met zijn vrienden Pieter van Veldhoven (Shake and Serve), Rob Dresen (Rebelle). Vorig jaar liet de tweesterrenchef opnieuw verstek gaan. De reden daarvoor was dat hij zich graag helemaal wilde richten op zijn eigen zaak.

In het verleden kwam van Wolde geregeld in conflict met de organisatie. Oorzaak was de muziek in de stand van de topkok (en tevens niet onverdienstelijk dj) die in de ogen van sommige leden van ’t Struyskommitee soms wat aan de harde kant was. Voor de Maastrichtse topchef hoeft dat laatste ook niet meer. ,,Het tijdperk van dj’s, harde muziek en party’s sluiten we af om weer eer te doen aan het originele gedachtegoed van ’t Preuvenemint”, stelt hij in een persbericht.

Na de nodige veranderingen bij Struyskommitee (er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan verjonging) is het voor Beluga weer de hoogste tijd om met een eigen stand aan te sluiten bij ’t Preuvenemint, zo laat hij weten. ,,Sinds enkele jaren hebben we een verjongd Struyskommitee dat meedenkt met de ondernemers en de inwoners van Maastricht. Beluga loves you kan zich helemaal vinden in de denkwijze van ‘t Struyskommitee om vast te houden aan de grandeur van ‘t Preuvenemint maar wel te blijven innoveren.” 

Over wat er op het menu staat doet Van Wolde niet geheimzinnig. Belugalovesyou & Friends presenteert zich dit jaar met het concept ‘TOP frieten, TOP snacks, TOP oesters’ en een wijnbar met lekkere hammen. ,,We gaan weer een ouderwets feestje van ’t Preuvenemint maken”, beloofde hij.

 
vorige artikel volgend artikel

Lees ook