Een feestje bouwen en tegelijkertijd studeren

Preuvenemint 2017: Amphitryon

Auteur: Wouter Warnier
Donderdag 24 augustus 2017

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze week alweer zijn 36ste editie. Vanaf vandaag tot en met zondag is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. Chapeau blikte de afgelopen weken vooruit met de deelnemers. Juul van Zijl van studentenvereniging Amphitryon sluit het rijtje af.

Juul van Zijl is dit jaar, samen met zes anderen verantwoordelijk, voor de stand van Amphitryon op het Preuvenemint. ,Wij zijn een van de oudste deelnemers van het Preuvenemint en doen al 35 jaar mee aan het Preuvenemint. Amphitryon is opgericht door de hotelschool in Maastricht. De hotelschool miste destijds iets essentieels waarbij studenten hun kennis konden toepassen in de praktijk. Dat leidde tot de oprichting van studentenvereniging Amphitryon, die uiteindelijk ging deelnemen aan het Preuvenemint. Dit evenement is voor ons een perfecte manier om aan Maastricht en omstreken te laten zien wat wij leren op de hotelschool. Naast het harde werken is er natuurlijk ook tijd om heerlijk genieten, te netwerken en om te doen waar wij als studenten goed in zijn… een feestje bouwen.”

,,De gasten kunnen bij onze stand verschillende lekkernijen verwachten. Zo werken wij aan culinaire hoogstandjes maar ook aan simpele borrelplankjes, die niettemin erg lekker zijn. En dat terwijl je bij ons terechtkunt voor lagere prijs dan in de andere stands die deelnemen aan het Preuvenemint.  Mensen moeten dan zeker ook langskomen voor de zeewolf met zwarte pasta en ons zelfgemaakte gin-dessert.  Deze twee unieke gerechten gaan vrijwel zeker heel hard hardloper."

SV Amphitryon kunt u gedurende het Preuvenemint terugvinden op stand #24

Lees ook