La Saison Culinaire lanceert nieuwe website

Initiatief gesteund door provincie en Limburgse gemeenten

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 9 augustus 2017

Het is (gelukkig) nog volop zomer, maar toch zijn er al heel wat mensen die zich opmaken voor het volgende hoogtepunt op de kalender: La Saison Culinaire, oftewel het gastronomische najaar, waarin geoogst wordt en het jachtseizoen begint en waarin – zeker in Limburg - zo’n beetje alles in het teken staat van eten en drinken in de beste zin des woords, nadert met rasse schreden. 

Sinds vandaag, 9 augustus, is de nieuwe website www.lasaisonculinaire.nl in de lucht. De website biedt de bezoeker een compleet overzicht van alle streekproducenten, Limburgse wijnboeren, restaurants met streekgerechten/-menu’s en gastronomische evenementen in Zuid-Limburg in het herfstseizoen.

De website wordt ondersteund door Maastricht Marketing, de VVV Zuid-Limburg, de provincie en tal van Limburgse gemeenten. ,,Ze maakt in een klap duidelijk wat culinair Limburg haar gasten en toeristen te bieden heeft”, aldus La Saison Culinaire, de stichting die tot doel heeft om alles samen te brengen wat Limburg aan gastronomie en streekproducten te bieden heeft.

Het herfstseizoen is traditioneel een belangrijk jaargetijde voor culinair Limburg. In de oogst- en wildmaand zijn er talrijke activiteiten zoals: hop- en wijnfeesten, plukkersdagen en oogstmanifestaties, lancering bokbieren. Het is tevens het seizoen van het wild, het inwecken van groenten en fruit en het wisselen van de menukaarten in de restaurants. Lange wandelingen, mooie fietstochten en genieten van alle kleurenpracht in de natuur. Dat alles maakt Limburg tot een geliefde locatie voor uitstapje, korte vakantie, midweek- of weekendbezoek.

De website is opgebouwd uit een aantal onderdelen, waarvan de tijdlijn de belangrijkste is. In chronologische volgorde een overzicht van alle culinaire en gastronomische evenementen in Zuid-Limburg met korte omschrijving en eventueel een link naar de eigen website of Facebookpagina.

Daarnaast biedt de site een overzicht van hotels. Op die manier kan de consument meteen een overnachting kan koppelen aan het bezoek van het evenement. Vanzelfsprekend biedt het portal ook een overzicht van restaurants met streekgerechten en -menu’s.

 

Lees ook