De beautyrituelen van blogger Mama to the Max

Mamablogger Marjon Franssen over make-up

Auteur: Tedje van Gils
Dinsdag 29 augustus 2017

De rasechte Maastrichtse Marjon Franssen (33), beter bekend als Mama to the Max, blogt al bijna 4 jaar over het moederschap op haar blog Mamatothemax.nl. Maar wat zijn haar beautygeheimen en wanneer komt ze even helemaal tot rust?

Toen Marjon zwanger raakte van haar eerste kindje besloot ze dat ze niet meer fulltime kon werken als manager bij Museum aan het Vrijthof in Maastricht. In december 2013 kwam haar mamablog online. “Dit was echt een hobby, ik was ondertussen aan het solliciteren. Maar al gauw kwam ik erachter dat dit was wat ik wilde doen en ik kon er ook nog eens geld mee verdienen”, zegt de Maastrichtse met een glimlach. Marjon heeft inmiddels twee kinderen, Maxime en Lilou, en schrijft op haar blog over alles wat te maken heeft met het moederschap. Over de kraamtijd tot opvoeding en ontwikkeling, maar vlogt ze ook over haar persoonlijke leven.

Werk en privé
“Het mamabloggen was in die tijd nog niet zo groot zoals het nu is”, vertelt Marjon. Inmiddels heeft ze haar eigen kantoor in het Withuishof aan de Bergerstraat in Maastricht. “Dat bevalt echt heel goed. Dit is echt mijn inspiratieplekje. Ik kan de deur achter me dicht trekken en dan ga ik naar huis om voor de kinderen te zorgen. De perfecte balans tussen werk en privé!”

Beautyrituelen
Als moeder heb je niet uren de tijd om jezelf op te maken en je haren te doen. “Ik heb in de loop van de tijd de ideale manier ontdekt: de helft doe ik al onder de douche! Iedere ochtend douche ik samen met mijn dochter en dan poets ik mijn tanden, reinig ik mijn gezicht met een elektrische borstel en doe ik gauw een maskertje op mijn gezicht. Make-uppen mag ook niet uren in beslag nemen, dus ik heb een make-up ritueel van nog geen 5 minuten. Ik gebruik een poederfoundation, een blush en een highlighter, een beetje wenkbrauwgel en twee laagjes mascara. De eyeliner is bij mij getatoeëerd, dus daar hoef ik me al geen zorgen meer om te maken. Ook een ideale tip voor moeders, trouwens!” Clinique en Chanel zijn haar favoriete merken, “maar mijn wenkbrauwgel koop ik gewoon bij HEMA hoor”, zegt ze lachend. 

’s Avonds reinigt Marjon haar gezicht met een wasgel van Frei Öl, die ze al haar hele leven gebruikt. “Mijn ouders gebruiken die producten ook altijd, ik ben er echt mee opgegroeid. Ideaal als je een gevoelige huid hebt, net als ik.”

Me time voor mama’s
“Als moeder heb je gewoon niet zoveel tijd voor jezelf. Maar ik probeer er wel tijd voor te maken. Ik kom echt tot rust in bad. Kaarsje aan, een heerlijk schuimende badgel erbij en ik ben weer helemaal opgeladen. En daarna natuurlijk heerlijk insmeren met een lekkere bodybutter of olie.

Iedere woensdag ga ik sporten en daarna laat ik mijn haar doen bij Mojgan Hairstyling aan de Brusselsestraat in Maastricht. Écht een momentje voor mezelf en ik vind het heerlijk! Zo lekker als iemand met je haren bezig is!”

Een manicure en pedicure schiet er ook vaak bij in als moeder zijnde. Zo ervaart Marjon het in ieder geval. “Het kost altijd veel tijd, je moet er naartoe en dan heb je bijvoorbeeld weer oppas nodig. Niet handig! Daarom doet Joyce van Perfect Nails by Joyce mijn nagels, want zij komt gewoon langs aan huis. Dat is toch ideaal?”

Lees ook