Chef-kok SOFA naar Mijn Streek in Heerlen

Alan Oostrom met ingang van 2018 tevens mede-eigenaar

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 31 augustus 2017

Chef-kok Alan Oostrom start op 1 september bij Brasserie Mijn Streek in Heerlen, waar hij eveneens de leiding van de keuken op zich neemt. Vanaf 1 januari is Oostrom tevens mede-eigenaar van de hoogst gelegen restaurantlocatie van Heerlen, samen met de huidige eigenaren Tim Sieben en Levy Smit.

Oostrom gaat zich bezighouden met de creatieve culinaire invulling en keuken-organisatie van Brasserie Mijn Streek, de Urban Foodtruck en op termijn een nieuw project, zo is vandaag bekendgemaakt.

Oostrom was de afgelopen tien jaar chef-kok bij restaurant-bar-brasserie SOFA In Maastricht. Hij heeft daarnaast zijn sporen verdiend als sous-chef van Ralf Berendsen in Kasteel Wittem en als chef de partie bij Tout à Fait in Maastricht.

,,Onze Brasserie is nu bijna vier jaar geleden geopend op de vijfde etage van het Glaspaleis”, aldus mede-eigenaar Tim Sieben. ,,Dagelijks weten vele gasten ons te vinden, scoren we een hoog tevredenheidscijfer en blijven we nog steeds groeien. Een mooi moment om ook naar de toekomst te kijken. Sinds juli 2017 zijn we trotse eigenaar van een Foodtruck, een heuse ‘GMC Value Van 35’, de ‘Urban Food-Truck’. Daarnaast zijn wij momenteel op zoek naar een geschikte locatie voor een tweede project.”

Brasserie Mijn Streek is sinds januari 2014 gevestigd op de 5e etage van het Glaspaleis, het huidige cultuurcentrum en het voormalige warenhuis SCHUNCK*. Het betreft een bijzondere, centrale en historische locatie met panoramisch uitzicht over Heerlen en de omliggende Parkstad-regio.

Lees ook