Extra impuls voor aantal overnachtingen

Maastricht Midweekend biedt bezoekers extra voordelen en verrassingen

Maandag 21 augustus 2017

Maastricht is een bijzonder populaire bestemming voor veel mensen uit Nederland en ver daar buiten om er eens lekker tussenuit te trekken om te shoppen, cultuur te snuiven, culinair te genieten en te ontspannen. Zeker in de weekends flaneren veel toeristen door de stad.

Sinds november 2016 is de campagne Maastricht Midweekend gelanceerd, om te wijzen op de extra voordelen die er zijn om de stad juist door de week te treffen. Dat is een initiatief van Stichting Stimuleringsfonds Overnachtingen Maastricht (SOM), Centrummanagement Maastricht en Maastricht Marketing in samenwerking met intussen ruim 80 bedrijven en instellingen uit Maastricht en omgeving.

Met de campagne Maastricht Midweekend, die tot 2020 wordt gevoerd in binnen- en buitenland, wordt het doordeweekse verblijf (zondagmiddag t/m donderdag) in Maastricht en de regio gestimuleerd.  De gedachte er achter is dat je een stad zoals Maastricht vooral door de week heel goed leert kennen, want dan ‘draait’ de stad op volle toeren. Bezoekers van buiten kunnen de stad dan op dezelfde wijze ervaren als de bewoners zelf.

Bovendien hebben de ondernemers in de binnenstad dan extra veel tijd om de gasten te ontvangen en voor te lichten. Ook krijgen de gasten die boeken voor de formule Maastricht Midweekend op vele plaatsen zoals hotels en restaurants extra voordelen en faciliteiten. Dat kunnen niet alleen lagere tarieven zijn in bijvoorbeeld hotels, de bezoekers krijgen ook een speciale Maastricht Midweekend Pas die toegang biedt op vele adressen.

„Van zondag tot en met donderdag voelt alles net een beetje anders in de stad”, zegt Paul ten Haaf, directeur Centrummanagement. „Meer rust en ruimte, maar toch hip & happening, met het accent op extra service en persoonlijke aandacht. Ook worden er extra activiteiten gepland voor bezoekers van de stad. Het is op die manier extra aantrekkelijk om Maastricht te bezoeken.”

Chocolatier DarQ biedt in  Maastricht Midweekend een speciale chocoladebeleving. „Door het Maastricht Midweekend heb ik niet alleen meer gasten gekregen, ik merk ook dat het andere mensen trekt. Wie wil er nou geen chocoladebeleving ervaren?!” – Jorrit Consten, eigenaar DarQ

Hoedenmaakster Pauline van het gelijknamige atelier biedt door de week op reservering een speciale workshop.  De bezoeker krijgt zelfs de kans om samen met haar een hoed zelf te maken.

Bij de fameuze boekhandel Dominicanenkerk wordt op maandagmorgen speciaal het verhaal verteld over het ontstaan van deze bijzondere plek en de ‘Werdegang’ van de boekhandel in de kerk. Dat alles bij een kopje cappucino of thee.

Café Nouveau biedt de gasten een speciale kaas- en wijnproeverij, met 2 proefglazen wijn en 1 proefglas Port. Geserveerd met heerlijke kazen uit de streek.

Elke woensdag kun je om 10:30 uur deelnemen aan een verrassende rondleiding door Mosae Forum. Zo ontdek je de historie, het ontstaan en de ontwikkelingen tot op de dag van vandaag. De lokale gids neemt je mee in de gewelvenkelders en laat je Mosae Forum op een geheel andere manier zien!

Het historische huis Blanche Dael doet ook mee en wel met een 45 minuten introductie door enthousiaste koffiebranders die alles over koffie vertellen. De bezoeker kan zelf koffie selecteren en branden. Na afloop dan samen het resultaat proeven en de vers gebrande koffie natuurlijk mee naar huis nemen.

En ook bij Nespresso komt de bezoeker meer te weten over koffie, hier middels een gratis  Masterclass waar alle aspecten van het koffie maken aan bod komen! 

In de Bistro de Liège op Château St. Gerlach kunnen de deelnemers aan Maastricht Midweekend genieten van een mooi 4-gangen menu inclusief aperitief, water, koffie of thee na. Exclusief wijn, en dat voor slechts € 47,50.

De restaurant van Maastricht Culinair en Les Tables verrassen ook op hun eigen manier de gasten van Maastricht Midweekend.

En zo doen zich voor de doordeweekse bezoekers van Maastricht extra mogelijkheden voor om de stad en omgeving op een bijzondere manier te bezoeken en nader te leren kennen. Veel ondernemers doen al mee aan deze succesvolle formules, de verwachting is dat nog meer ondernemers zullen aansluiten, want de hele stad wordt er nog aantrekkelijker door.

Meer info:  www.maastrichtmidweekend.nl

Lees ook