Bekentenissen van een tegeltjesfanaat

Livingblogser Françoise over specifieke vormen en kleurtjes

Auteur: Françoise Oostwegel
Donderdag 10 augustus 2017

Ook zo verliefd op muurtegeltjes? Nou ik anders wel! Vind hier wat inspiratie voor jouw kale muren.

Eind december vorig jaar ben ik samen met mijn vriend verhuisd naar de Maastrichtse wijk Biesland. Dit was voor mij natuurlijk heerlijk, want alles werd gestript en ik mocht de hele inrichting verzorgen, natuurlijk met goedkeuring van de grote baas;)

Ik ben helemaal fan van tegeltjes: grote, kleine, geometrische, gekleurde, Portugese tegeltjes, noem maar op. Maar zoals iedereen die van tegels houdt, heb ook ik één echte favoriet: voor mij zijn dat de geometrische tegels. Je zult ze ook veel terugzien in mijn ontwerpen, want ik vind deze vormen nou eenmaal supergaaf.

 

In onze nieuwe keuken heb ik de honingraadtegel toegepast, een tegel die je ook terugvindt in het bekende Maastrichtse café de Poshoorn, dat ik een tijdje geleden helemaal opnieuw heb mogen inrichten. In de Poshoorn heb ik de honingraadtegel toegepast tegen de bar aan, uitlopend in en in combinatie met de houten vloer. Deze tegeltjes zijn er natuurlijk al even, maar ze blijven zo mooi…

Niet alleen in je keuken staan ‘grafische’ tegels leuk, ook op je toilet of in je badkamer ogen ze prachtig. Natuurlijk zijn ze het mooist als de voegen een andere kleur hebben. Zo komt het patroontje het beste naar voren. Daarnaast zijn ze niet alleen mooi, maar ook nog eens heel praktisch. Door de gladde oppervlakte van de grafische tegels zijn ze zo weer schoon. Handig dus! :) 

Krijtbordwanden, mozaïek en Marokkaanse tegels zijn natuurlijk ook mooi in je keuken, maar ook de ouderwetse witte tegels - de zogeheten metrotegels – doen het er goed als achterwand. Je ziet ze ook steeds vaker terug in Scandinavische en industriële interieurs. Vooral in combinatie met hout, koper en metaal staan ze heel krachtig.

 

Verder zie je steeds vaker de oosterse schubvormige tegels, ook wel ‘mermaid’ tegels genoemd. Ze geven de achterwand net wat meer sfeer dan de gewone vierkante muurtegel. In tegelland zijn ze een absolute trend. En dat is niet zo gek: met hun specifieke vorm en kleurtjes maak je een echt kunstwerkje van je muur. De tegels passen perfect in je badkamer, want een muur vol met deze schubvormige tegels verbinden je meteen met de zee. Sta je lekker onder de douche en kan je wegdromen als zeemeermin… diep in de zee.

 

Lees ook