Horecamakelaar Leon Keppels

Verbinden is het leidende thema, in mijn werk én mijn leven

Branded content
Maandag 7 augustus 2017

 

Over onafhankelijkheid
'Ik wil iedereen in de ogen kunnen kijken. Nu, maar ook over tien jaar. Jezelf blijven. Rechtvaardig en transparant zijn, dat vind ik enorm belangrijk. Ik wil horecaondernemers goed helpen bij de verkoop of verhuur van hun zaak. Uiteraard horen daar helderere contracten en eerlijk advies bij, voor zowel de verkoper als de koper. Ik zit liberaal in de markt. Dring niemand iets op, heb aan niemand verplichtingen. Mensen hebben bij mij iets te kiezen. Die onafhankelijkheid koester ik.'

Over verbinden
'Mensen samenbrengen. Van één en één drie maken. Dat geeft me voldoening en energie. Ik ben een echte Limburger. Probeer Zuid-, Midden-, Noord- én Belgisch Limburg te verbinden. Waarom niet? Samen ben je sterker. Elk jaar organiseer ik samen met Andre Köppen en Lars Pacbier een Toeristische Trendtour. Drie dagen lang bezoeken we dan met een groep ondernemers interessante projecten. MKB-breed. Tijdens die dagen worden kennis en kennissen gedeeld. Er ontstaat een intensief contact tussen de deelnemers. Ontzettend waardevol is dat.

Ik wil ook culturen verbinden. Oost en west. Mijn partner Ying Chen is Chinees. Hierdoor heb ik een hechte band met de Chinese Limburgse gemeenschap opgebouwd, zowel privé als zakelijk. Ik heb meer dan 500 horecazaken aan Chinese ondernemers verkocht, maar ik word ook door de Chinese cultuur geïnspireerd. De hechte familieband, de andere manieren van elkaar ontmoeten, ze inspireren me tot nieuwe concepten. Shared dining bijvoorbeeld, dat is in China heel normaal.'

Over brengen en halen
‘Ik ben in Heerlen geboren, ben Parkstadambassadeur. Dat is voor mij geen eretitel, daar doe ik iets mee. Ook dan probeer ik verbindingen te leggen die partijen verder brengen. Brengen, daar geloof ik in. Daarom heb ik de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huizen Limburg opgericht. Elke eerste donderdag van de maand ontbijt een groep ondernemende mensen samen. We ontmoeten elkaar, ontbijten  samen én steunen zo de Ronald McDonaldhuizen in Limburg. Elke euro komt goed terecht. Ontbijten met een goed gevoel, noemen wij dat.'

Over jonge mensen
'Ik ben razend trots op Danny en Ramona, mijn zoon en dochter. Ze zijn allebei actief in de horeca. Zijn goed bezig. Ik ga graag om met jonge mensen. Ze houden me scherp. Hebben nieuwe, andere invalshoeken. Van mijn kant breng ik graag mijn kennis en ervaring in. Geef ik jongeren kansen om verder te groeien. Eigenlijk ook een vorm van verbinden. Dat is toch het leidende thema. In mijn werk én in mijn leven.'

  

www.horecahuislimburg.nl

Lees ook