Wiel Rekko stopt met Manjefiek

À la carte koken op hoog niveau zakelijk niet meer op te brengen

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 11 juli 2017

SVH Meesterkok Wiel Rekko, patron-cuisinier van restaurant Manjefiek aan de Rijksweg in Maastricht, heeft er schoon genoeg van. Omdat hij op hoog niveau wil koken en geen concessies wenst te doen aan kwaliteit, zijn zijn verdiensten zo marginaal dat hij geen andere mogelijkheid ziet dan stoppen met zijn à la carte-restaurant. 

Tegenover de zakensite WijLimburg verklaart hij dat hij tien jaar lang op alles en nog wat aan het bezuinigen is – behalve dus op het eten – en dat daar maar eens een einde aan moet komen. ,,Mijn Bib Gourmand gaat terug naar Michelin in Brussel en nu heb ik eindelijk eens tijd om met mijn vrienden naar MVV te gaan kijken”, aldus de SVH Meesterkok. 

Rekko, een bekend gezicht in de Limburgse gastronomie en tevens uitvinder van de semiautomatische oesteropener, heeft ook zijn buik vol van ‘fenomenen’ als Social Deal en soortgelijke kortingsorganisaties, zo laat hij weten. ,,Begrijp me goed, ik heb niets tegen kotingsacties, maar ik weiger om er aan mee te doen.” 

Overigens gaat Manjefiek niet helemaal op slot. In het restaurant komt een kookstudie waar Rekko kookonderwijs gaat geven aan aankomende vakgenoten en hobbykoks. Onder de handelsnaam ‘Heel Limburg bakt’, gaat hij bovendien patisseriecursussen verzorgen. De SVH Meesterkok blijft bovendien actief als topcateraar.

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram