Kasteel TerWorm op 5e plaats in Terras Top 100

Acht Limburgse terrassen in jaarlijks overzicht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 4 juli 2017

Het terras van Kasteel TerWorm in Heerlen is volgens het vakblad Misset Horeca het beste terras van Limburg. De fraai gelegen pleisterplaats kreeg een 5e plaats toebedeeld in de jaarlijkse Terras Top 100. Grand-Café Buitengoed Slavante op de Sint-Pietersberg in Maastricht eindigde op de 6e plaats.  

In totaal zijn dit jaar acht Limburgse zaken in de spraakmakende Terras Top 100 vertegenwoordigd. Bruiz in Maasbree (nieuw in de Top !00) eindigde op plek 30. Lager geklasseerd, maar vrij dicht bij elkaar staan ’t Hijgend Hert in Vijlen (79). Château de Raay in Baarlo (89), ’t Zoete Genot in Arcen (91), Aon ’t Bat in Eijsden (92) en Bij Christoffel Broekhuizen (93).

De nummer 1 van Limburg (Kasteel TerWorm) werd in 2015 ook door Chapeau uitgeroepen tot beste terras van Limburg.  Uit het juryrapport van Misset Horeca: ,,Alle medewerkers die we tegenkomen als we door het kasteel lopen, begroeten ons. Wat een welkom. Iedereen ziet er keurig uit. Stijlvol, maar niet stijf. Een aan te raden terras, je wordt hier vanaf de eerste minuut verwend, aldus het juryrapport.

Ook Bij Slavante maken de medewerkers het verschil. ,,Het zijn de sterren van Slavante die een bezoek aan het terras tot een beleving maken (goed, dat én het uitzicht, maar daarmee alleen red je het natuurlijk niet).”

Bekijk hier de top 100!

Lees ook