Sneakpeek 70e filmfestival Cannes

Sterren blijven komen naar de Côte d’Azur

Auteur: Jo Cortenraedt
Maandag 10 juli 2017

Het 70e filmfestival van Cannes was vooral het best beveiligde filmfestival ooit. Voor zover dat mogelijk is natuurlijk. Na de aanslag in Nice vorig jaar wilden de autoriteiten niets meer aan het toeval overlaten.

Overal grote bloemenbakken op de Boulevard de la Croisette. Vanuit politiehelikopters en vele camera’s op straat wordt het publiek in de gaten gehouden. Snelle boten patrouilleren op het water en op de Boulevard de la Croisette lopen honderden agenten en soldaten met machinegeweren. Elke dag snuffelen speurhonden naar bommen rondom de rode loper. En een hels en vooral kostbaar machtsvertoon om de veiligheid van de circa 70.000 professionele festivalgangers in Cannes zo veel mogelijk te garanderen, evenals de nog eens tienduizenden toeristen en fans die hopen een glimp van de sterren op te vangen.

Het hele artikel is te lezen in de zomereditie van Chapeau, deze ligt nu in de winkel!

 

Wilt u Chapeau Magazine iedere twee maanden ontvangen om meer reportages te zien,  word abonnee!
De losse verkooppunten vindt u hier.
U kunt Chapeau magazine ook lezen op de ipad.

Lees ook