Genieten van lekkere, simpele gerechten

Robin van de Bunt kijkt uit naar Preuvenemint 2017

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 14 juli 2017

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 36ste editie. Van 24 tot en met 27 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement blikt Chapeau alvast vooruit. Robin van de Bunt (23) aankomend chef van restaurant De Leuf is er helemaal klaar voor.

,,Dit najaar volg ik mijn collega Bas van Kranen op als chef bij De Leuf. Hij nam de taken van mijn vader over nadat hij in 2014 onverwacht overleed. Dat ik op het Preuvenemint mag staan, zie ik als een grote eer. Ik sta in de stand van Sauter Wijnen, samen met de chefs van drie van de vier andere restaurants die zijn aangesloten bij Crossing Borders: La Becasse, SOFA en Café Sjiek. Vivendum heeft een eigen stand, maar is wel betrokken bij de voorbereidingen.”

,,Voor mij persoonlijk is het Preuvenemint één groot feest. Hoewel het gemakkelijk zou kunnen, hoeven mensen bij ons geen eten op sterrenniveau te verwachten. Daar is het Preuvenemint volgens mij ook niet in de eerste plaats voor bedoeld. Je moet eerder denken aan lekkere, simpele gerechten, zoals een bouillabaisse , curryworst met brood of een vleesplankje. Een goed stukje ganzenlever of truffel met een beetje pasta kan natuurlijk ook.”

Lees ook

Heeft u nog vragen?

Heeft u eerst nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier?

Bel ons gerust even op: +31 (0)251 - 25 79 24