Ibiza-gevoel in plaats van tafeltjes en stoeltjes

Preuvenemint 2017: Moods Puur

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 26 juli 2017

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 36ste editie. Van 24 tot en met 27 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement blikt Chapeau alvast vooruit. Harald Verjans, oprichter en mede-eigenaar van Moods Puur, vertelt hoe het Preuvenemint hem jong houdt.

,,We maken er ook dit jaar weer één groot gezellig café van. We doen voor het tiende jaar mee en vieren dus onze tweede lustrum. Dat doen we op een leuke verrassende manier. Hoe, daar zijn we nog niet uit. We zijn zelf niet echt jong meer, maar we blijven jong van geest.”

,,Moods is er voor mensen die het Preuvenemint op een andere manier willen beleven dan zittend op een stoeltje aan een tafeltje. Met dat laatste is niets mis, maar er zijn zoveel collega’s waar dat wel kan. Mensen zijn veranderd, blijven langer jong en snakken naar andere vormen van vertier dan twintig, dertig jaar geleden.”

,,Hoeveel mensen gaan er niet naar Ibiza om te beleven wat wij de mensen willen bieden? En kijk eens naar als die festivals waren jongeren graag komen. Bij ons is het altijd druk en altijd gezellig. We gaan dit jaar iets verrassends doen, al hoeven we niets speciaal te doen om mensen in de tent te krijgen.” 

Lees ook