Ultieme friet uit Amsterdam en ribjes van de BBQ

Preuvenemint 2017: Café In Den Ouden Vogelstruys

Auteur: Wouter Warnier
Vrijdag 21 juli 2017

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 36ste editie. Van 24 tot en met 27 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement blikt Chapeau alvast vooruit.  Henri Hochstenbach van Café In Den Ouden Vogelstruys heeft er zin in.

,,De band tussen Café In Den Ouden Vogelstruys en het Preuvenemint is van oudsher een heel bijzondere. Dit komt met name door ’t Struyskommittee, dat zijn naam ontleent aan ons café. 36 jaar geleden nam Bèr Schiffelers, de toenmalige eigenaar van de Café In Den Ouden Vogelstruys, het initiatief om met vrienden op kleine schaal een evenement te houden waarbij enkele stands samenkwamen op het Vrijthof. Dit heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot het Preuvenemint. Het is de 10e keer dat wij deelnemen aan het Preuvenemint en dat betekent heel veel voor mij. Daarom ook stellen wij vanuit Café In Den Ouden Vogelstruys mankracht ter beschikking aan het Struyskommittee. Hiermee willen wij een maximale bijdrage leveren en het uiterste eruit halen.”

,,Buiten de lekkere (speciaal) bieren en vele verschillende wijnen van Sauter wijnen, kunnen mensen ook bij ons terecht voor een lekker hapje. Wij zorgen niet voor culinaire hoogstandjes, maar een goeie portie gezelligheid waarbij we de BBQ aansteken. Lekkere souflaki-spiesjes, ribjes en hamburgers van de BBQ, kunnen onze gasten verwachten. Daarbij werken we tijdens het Preuvenemint samen met Friet Uit Zuyd. Een fritesfabriek uit Amsterdam, opgericht door een Maastrichtenaar, die dé ultieme friet heeft bedacht.”

Kortom de combinatie van een lekker glas (speciaal) bier en/of wijn met daarbij een lekker hapje van de BBQ  is een mooie formule voor een gezellige avond borrelen met vrienden.

Lees ook