Klok luidt weer op kasteel Limbricht

Compleet gerenoveerd landgoed feestelijk heropend

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 7 juli 2017


Het eeuwenoude kasteel Limbricht heeft een complete metamorfose ondergaan. Ondernemer Igor Stel nam het kasteel over, investeerde de afgelopen maanden drie ton aan een grondige verbouwing met als resultaat: Landgoed Kasteel Limbricht. Een publiekstrekker waar sfeer, historie, traditie en de liefde voor streekproducten samenkomen.

De nieuwe feest- en vergaderlocatie annex pleisterplaats voor fietsers en wandelaars die op het terras en op de binnenplaats kunnen genieten van een drankje en een stukje vlaai uit het nieuwe bakhoes, werd gisteravond officieel geopend. De officiële openingshandeling, het luiden van een speciaal voor deze gelegenheid gegoten klok, werd verricht door een verre nazaat van Entgen Luyten, de laatste vrouw die op het grondgebied van het huidige Nederland wegens hekserij vervolgd en gedood is. In 1674 werd zij aangehouden en op grond van een aantal vreemde aanklachten tot een bekentenis gedwongen en vervolgens gedood. ,,Vermoord”, aldus ondernemer Igor Stel die gisteren tijdens de feestelijkheden zijn compassie voor de arme vrouw niet onder stoelen of banken stak.

Respect voor de historie staat wat Stel betreft voorop. Landgoed Kasteel Limbricht is dan ook een plek waar bruidsparen de dag van hun leven kunnen vieren tegen het decor van de oude burcht met gracht. De feestzalen zijn fors vergroot, zodat ook grotere gezelschappen terecht kunnen. Het kasteel is de plek voor kleinere en grotere bedrijfspresentaties, trainingen en vergaderingen.

Culinair genieten kan in het vernieuwde restaurant, waar chefkoks eigenverbouwde groenten en kruiden gebruiken en deze combineren met heerlijke streekproducten.

‘Italië op zijn Limburgs’, is de formule waarmee Stel zowel de particuliere als de zakelijke markt gaat veroveren. ,,Italianen koken fantastisch en hebben maar weinig nodig om er iets van de maken. Wijn, mooie ham, goed brood, eersteklas olijfolie en een beetje zout. That’s it! Een plek als deze heeft niet meer nodig.”

Fotografie: Olga van Borren

Lees ook