Nieuwe voorzitter TEFAF

Nanne Dekking

Dinsdag 11 juli 2017

De kunstbeurs TEFAF heeft een nieuwe voorzitter benoemd in de persoon van Nanne Dekking. Hij volgt Willem van Roijen op, die zitting zal nemen in de Raad van Toezicht en zo aan TEFAF verbonden blijft.

De Nederlander Dekking woont al jaren in New York en is CEO van Artory New York en Berlijn, een organisatie die zich inzet om het vertrouwen in de internationale kunstmarkt te versterken. Daarvoor was Dekking vice-chairman en head of private sales bij veilinghuis Sotheby’s in New York.

Hij werkte ook een aantal jaren als vice-president bij galerie Wildenstein & Co in New York. In die functie nam hij met Wildenstein ooit deel aan TEFAF Maastricht. Nanne Dekking is sindsdien een trouwe bezoeker van de beurs en kent als zodanig ook de stad.

“De Raad van Toezicht en het Executive Comittee zochten iemand met uitgebreide ervaring in zowel de institutionele als private sectoren van de kunstmarkt, maar ook een voorzitter die een leidende rol zou spelen in de snelle veranderingen van TEFAF”, aldus Willem van Roijen. “Nanne Dekking voldoet niet alleen ruimschoots aan dit profiel, hij leeft en werk bovendien sinds 1996 in New York. Hierdoor heeft hij enorme kennis en ervaring met de voor TEFAF en onze dealer community steeds belangrijker wordende Noord-Amerikaanse kunstmarkt.” Van Roijen, vanaf begin 2014 voorzitter van TEFAF, is dan ook zeer verheugd over de benoeming van Dekking: “Ik heb het voorzitterschap van TEFAF zowel vanuit professionele optiek als privé als een enorm privilege beschouwd. Ik ben zeer vereerd dat ik deze mooie functie nu mag overdragen aan Nanne.”

Nanne Dekking staat aan het hoofd van het dit jaar met een aantal benoemingen vernieuwde TEFAF Executive Committee.

Het TEFAF Executive Committee:

NANNE DEKKING

Voorzitter

KONRAD BERNHEIMER

Voorzitter Pictura

BEN JANSSENS

Voorzitter Antiquairs

 

Leden van het Executive Committee:

 GEORG LAUE *

JAMES ROUNDELL

HIDDE VAN SEGGELEN

DINO TOMASSO *

CHRISTOPHE DE QUÉNETAIN *

“Ik heb de ontwikkelingen van TEFAF de afgelopen jaren met veel interesse gevolgd. De recent ingezette internationale expansie met de twee beurzen in New York en de daarmee samenhangende de re-branding hebben een enorme impact gehad op de organisatie en haar positie in de internationale kunstwereld”, aldus de zojuist benoemde Nanne Dekking.

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram