Halve glaasjes Limburgse wijn proeven

Mes Amis / Preuvenemint 2017

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 12 juli 2017

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 36ste editie. Van 24 tot en met 27 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement blikt Chapeau alvast vooruit. Patriek Doelen (23) bedrijfsleider bij Wijnrestaurant Mes Amis neemt de aftrap.

,,Jaren geleden riep ik al dat ik dolgraag op het Preuvenemint wilde staan, maar nu ik terugkijk durf ik wel toe te geven dat ik er op dat moment nog lang niet klaar voor was. Ik was jong en wilde niets liever dan een feestje bouwen. Maar nik twee jaar in de zaak gewerkt heb, met een nieuw team en volgens een nieuwe formule, liggen de zaken anders.”

 

,,Wat we precies gaan doen? Heel kort gezegd: het promoten van Mes Amis 2.0. Het preuve staat centraal. Mensen kunnen bij ons halve glaasjes Limburgse wijn proeven, eventueel in combinatie met kleine, bijpassende amuses.”

,,Het Preuvenemint is voor ons een kans om het publiek te laten kennismaken met het nieuwe Mes Amis. De afgelopen drie jaar is er veel gebeurd in ons bedrijf. Er staat een nieuw team met veel jonge mensen. Het is fijn om te weten dat ik er niet alleen voor sta. Mama kijkt een beetje over mijn schouder mee. En gelukkig krijg ik ook alle steun vanuit Les Tables.”

Lees ook