Luxehotel met 56 kamers aan de Boschstraat

Voormalig refugiehuis ontmoetingsplek LHBT-gemeenschap

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 4 juli 2017

Opnieuw een klein primeurtje voor Maastricht. Op de plek aan de Boschstraat waar in het verleden het Leger des Heils gevestigd was, opent in december dit jaar na een grondige verbouwing Hotel Monastère Maastricht de deuren, een viersterren design hotel met 56 kamers in het luxere segment.

Hotel Monastère Maastricht is onderdeel van Vondel Hotels, een ambitieuze hotelgroep in Amsterdam. Het is tevens het eerste hotel van de groep buiten de hoofdstad.

In het voormalige klooster aan de Boschstraat 69-71 komen onder meer een restaurant, bar, vergaderzaal en een binnentuin. Het Rijksmonument is gebouwd in de 14e eeuw en kent een rijke geschiedenis. Het is van oorsprong een middeleeuws refugiehuis dat in de loop der eeuwen diverse malen verbouwd en vergroot is.

Hotel Monastère Maastricht is er voor iedereen, laat Arjen van den Hof, ondernemer en eigenaar van Vondel Hotels weten. ,,Naast een viersterren design hotel met 56 luxe kamers is het een straight-friendly hotel en een ontmoetingsplek voor de LHBT-gemeenschap waar met name tolerantie hoog in het vaandel staat. Van jong tot oud, van mannen en vrouwen tot families en vriendenclubs, elke geaardheid, iedereen is er van harte welkom! Een belangrijke kernwaarde is dat we onze medewerkers zo opleiden dat ze ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich altijd thuis voelt bij ons.”

Lees ook