Festival-highlights

In de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg

Dinsdag 25 juli 2017

Festival-highlights in de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg

Het Luxembourg City Tourist Office (LCTO), hét adres voor toerisme en cultuur in de stad Luxemburg, presenteert het zomerprogramma Summer in the City!

Beleef tijdens de zomermaanden de bruisende stad Luxemburg en haar gevarieerde festivalprogramma met open-air concerten, internationale muziekfestivals, straattheater, openlucht bioscoop, tentoonstellingen, markten, folklore en feesten maar ook vele toeristische attracties.

Enkele hoogtepunten van het festival, georganiseerd door het Luxembourg City Tourist Office:

Concertreeks Plëss in Concert gedurende de gehele zomer, Place d’Armes 
Blues’n Jazz Rallye op 29 juli, Grund, Clausen, Pfaffenthal en Bock-Kazematten* 
- Straattheaterfestival Streeta(rt)nimation op 11 en 12 augustus, stadscentrum 

Het programma Summer in the City verbindt de verschillende culturele, toeristische en institutionele aanbieders van de stad Luxemburg. De evenementen met het label Summer in the City zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen de spelers in de hoofdstad, diverse instellingen en vele particuliere partners. De meeste evenementen vinden plaats in de openbare ruimte. De toegang is meestal gratis.

Kijk snel op www.summerinthecity.lu/en en via hashtag # SITC2017 voor meer informatie.

*Het ondergrondse Luxemburg: Wist je, dat er in de stad Luxemburg een ondergronds gangenstelsel bestaat, dat ooit maar liefst 23 kilometer lang was? De zogenaamde Bock-Kazematten boden plek voor 1.500 soldaten, samen met hun paarden. De in de 18e eeuw in de machtige Bock-rots, de bakermat van de stad Luxemburg, ingehouwen kazematten behoren tot de hoogtepunten van elk bezoek aan de stad Luxemburg. Tot en met 5 november dagelijks geopend. Meer info: www.lcto.lu/en

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram