‘Chapeau ontwikkelt zich van tijdschrift tot mediabedrijf’

Raymond Kerckhoffs over 20 jaar Chapeau

Donderdag 20 juli 2017

20 jaar Chapeau-familie. In de jubileumeditie kwamen zes betrokkenen van het eerste uur aan het woord over twintig jaar Chapeau en Jo Cortenraedt als de man van het goede leven. Vandaag Raymond Kerckhoffs.

„Jo Cortenraedt en ik kennen elkaar via De Telegraaf. Na mijn studie economie begon ik er in 1997 als freelancer. Jo (voormalig Telegraaf-correspondent, red.) was net een nieuw magazine gestart en vroeg me geregeld verhalen te schrijven. Zo ook over een duikcursus. Ik bedankte vriendelijk voor deze opdracht. Zag mezelf al staan op slippers in het sportfondsenbad. Haha! Wist ik veel. Zoals het Jo betaamt, was die cursus uiteraard op de Malediven. Met watervliegtuigen vloog ik van links naar rechts van het ene naar het andere eiland. Een waar paradijs! In die tijd was Chapeau revolutionair. Een regionale glossy, gericht op de upperclass, dat had je toen nog niet. Ik schrijf nu nog wielerrubriek Langs de koers voor Chapeau en zit in de denktank die zich buigt over de toekomst van het bedrijf. Van tijdschrift ontwikkelt Chapeau zich steeds meer tot een multimediabedrijf. Het tijdschrift is uitgegroeid tot een merk dat op diverse podia actief is. Zo maken we gidsen, een internetsite en zijn betrokken bij evenementen en magazines in opdracht van derden, waarbij de naam Chapeau een kwaliteitswaarborg is. De prachtige uitgave in 2016 over de Limburgse band Rowwen Hèze is een mooi voorbeeld. En een bevestiging van mijn heilig geloof in de kracht van print.”

Lees ook