‘Jo zet door, houdt de rug recht en fikst het’

Marcel Mourmans over 20 jaar Chapeau

Auteur: Ingrid Beckers
Donderdag 27 juli 2017

20 jaar Chapeau-familie. In de jubileumeditie kwamen zes betrokkenen van het eerste uur aan het woord over twintig jaar Chapeau en Jo Cortenraedt als de man van het goede leven. Vandaag Marcel Mourmans.

„In de tijd dat ik nog aan het roer van MORA stond, bedacht ik een personeelsuitje naar Disneyland Parijs. Tweeduizend medewerkers gingen mee. Je begrijpt: dat was een enorme operatie. Ik vroeg Jo Cortenraedt om deze trip te organiseren. Dat heeft hij perfect gedaan, compleet met film en verslag. Jo schreef ook mijn biografie Van Slagersjongen tot snackgigant. Ik merkte al snel: alles wat die jongen aanpakt, doet hij goed. Dus toen hij mij vertelde over zijn plannen voor een Limburgse glossy geloofde ik er meteen in. Ik hielp hem met startkapitaal, hij maakte er zelf een succes van. Chapeau Magazine gaat mee met de tijd, het ziet er fris en frivool uit. Natuurlijk heeft Jo als hoofdredacteur en uitgever ook moeilijke tijden gehad. Heel veel bladen hebben het in de crisis niet gered, het is een lastige markt. Maar Jo houdt stand, houdt de rug recht en fikst het. Dat vind ik knap. Vechten, knokken, stug doorzetten. Dat is wat een goeie ondernemer doet. Hij is natuurlijk ook zeer joviaal, de man heeft altijd goeie zin. Op de een of andere manier dwingt hij daarmee succes af.”

Fotografie: Hugo Thomassen

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram