Hans van Wolde

‘Trots dat ik zo vaak in het blad mag staan’

Auteur: Ingrid Beckers
Woensdag 12 juli 2017

20 jaar Chapeau-familie. In de jubileumeditie kwamen zes betrokkenen van het eerste uur aan het woord over twintig jaar Chapeau en Jo Cortenraedt als de man van het goede leven. Vandaag Hans van Wolde.

„Als Rotterdammer vind ik wel eens dat Limburgers overal over zeiken en zeuren. De andere kant is dat mensen hier meer en oprecht genieten. Die mooie kant van Limburg zie je vertegenwoordigd in Chapeau. Goed eten hoort daar uiteraard bij. Jo Cortenraedt en ik houden elkaar op de hoogte van alle ins en outs op culinair gebied. Hij heeft mij persoonlijk geholpen in Limburg een plaats te krijgen. Ik stond bekend als arrogant, een jongen met een grote bek. Jo legde de nadruk op mijn gerechten: ‘Jongens, kijk nou eens naar zijn creaties!’ Nee, Jo is niet de gevreesde culinair journalist zoals wijlen Johannes van Dam. Hij heeft voor iedereen een goed woord over. Misschien is hij te aardig, soms… en al doet heel Limburg zijn accent na, de man is niet gek. Ik ben heel trots dat ik zo vaak in zijn blad mag staan. Als je naar het jaarlijkse Chapeau-event op Château St. Gerlach gaat, dan zie je dat om Chapeau een hele groep leuke mensen hangt: van de sjiek van Limburg tot bestuurders en de gewone man en vrouw. Ik zeg altijd: een goed restaurant is een vol restaurant.”

 

 

Fotografie: Hugo Thomassen

Lees ook