Feestelijke opening Osseforth Heerlen

Fotoreportage

Auteur: Maarten van Laarhoven/fotografie Anne Jannes
Maandag 19 juni 2017


Ze stonden trots te glimmen in de zon, de dertig lesauto’s van Osseforth Opleidingen. Zorgvuldig naast elkaar geparkeerd en opgesteld in twee rijen (de rode wagens met het eigen logo aan de ene kant en de ANWB-wagens aan de andere zijde) maakte het blinkende wagenpark behoorlijk wat indruk op iedereen die het terrein op reed.

Zo’n 200 gasten van Osseforth – personeel, relaties, vrienden en bekenden – kwamen op vrijdag 16 juni naar de voormalige discotheek The Peppermill in Heerlen om het feest ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van een van Limburgs grootste rijscholen (en de grootste motorrijschool) mee te maken.

Dat er wat te vieren viel was overduidelijk: in een zijvleugel van The Peppermill - een plek waar nagenoeg iedereen in Zuid-Limburg speciale herinneringen aan bewaart - zit sinds kort de nieuwe vestiging van Osseforth Rijopleidingen. Deze vormt - naast de hoofdvestiging op het Businesspark Stein in Elsloo en een vestiging in Maastricht - de derde belangrijke uitvalsbasis voor de rijschool. De belangrijkste activiteit in Heerlen is het gebruik van de parkeerplaats als afgesloten motoroefenterrein. Deze is 8000 vierkante met groot en hier worden ook de motorexamens afgenomen.

Directeur Frank Osseforth – ondersteund door zijn echtgenote Lara – kocht de voormalige discotheek en het bijbehorende terrein onlangs aan. The Peppermill heeft na een faillissement in mei 2014 drie jaar leeggestaan, maar is nu klaar voor een tweede leven. ,,Dertig procent van mijn leerlingen komt uit Parkstad. Iedereen kent dit terrein. In maart zijn we heel kleinschalig begonnen met de marketing. Binnen de kortste keren zaten we vol”, zegt Osseforth.

De gedreven ondernemer nam het bedrijf met zes auto’s in 1993 op 20-jarige leeftijd over van zijn vader en zorgde in de loop der jaren voor een gestage groei. In 1999 verwierf Frank de franchise van de rijopleiding van de ANWB in Maastricht. Vijf jaar later startte hij met het geven van motoropleidingen, een activiteit waarvoor hij in 2007 een groot oefenterrein in Elsloo aankocht. Anno 2017 rijden er in totaal dertig Osseforth-wagens rond en staan er 59 medewerkers op de loonlijst.

Met de komst van Osseforth naar het industrieterrein tussen Heerlen en Kerkrade heeft de voormalige uitgaansgelegenheid een mooie herbestemming gekregen. Het originele interieur is zoveel mogelijk intact gelaten: de bar in het opgeknapte deel fungeert vanaf nu als ontvangstruimte voor leerlingen. Het hoge podium met de DJ Booth doet voortaan dienst als kantoorruimte.

Marathonloper Frank Osseforth zucht eens diep als antwoord op de vraag wanneer hij toe is aan de volgende stap. ,,Dat is hetzelfde als wanneer je aan iemand die net een marathon gelopen heeft, vragen of hij hem nog een keer wil lopen. Laten we eerst maar eens even genieten van het feit dat het hier zo mooi gelukt is.”

www.osseforth.nl

 

 

 

 

 

 

Lees ook