Vijfentwintig jaar verzamelen is een hele kunst

Aftrap jubileumtentoonstelling in Limburgs Museum

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 26 juni 2017


In het Limburgs Museum in Venlo is zaterdag 24 juni de expositie ‘De kunst van het verzamelen’ geopend, een bijzondere jubileumexpositie die is samengesteld door tientallen Limburgers, naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het cultuurhistorisch museum. De expositie is nog te zien tot en met 24 september.

In 1992 besloten de Provincie Limburg en de Gemeente Venlo dat er een instituut moest komen dat het Limburgse erfgoed ging beheren, onderzoeken en toegankelijk maken. Vanaf dat moment sloeg de nieuwe organisatie aan het verzamelen. De basis werd gevormd door twee bestaande collecties: die van het Venlose Goltziusmuseum en het Limburgse Volkenkundig Centrum in Limbricht. 

Na een kwarteeuw verzamelen telt de collectie van het Limburgs Museum zo’n 72.000 geregistreerde objecten, waarvan er enkele een kwart miljoen jaar oud zijn: het betreft de eerste sporen van ‘Limburgers’.

Fotografie: Frits Widdershoven

Lees ook