Kruisherenhotel wint Dutch Hotel Award

Tweede mijlpaal in maand tijd voor enige vijfsterrenhotel van Limburg

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 22 juni 2017

Het Kruisherenhotel Maastricht is uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Hotel Award 2017. Tijdens het Hotel Management Diner van Misset Horeca werd de prijs uitgereikt aan het management team van het enige vijfsterrenhotel van Limburg.

Bastiaan Klomp, directeur/gastheer, laat weten erg verheugd te zijn met de prijs: ,,We zijn enorm trots op deze award! Deze maand ontvingen wij al de vijfsterrenclassificatie en nu mogen we ons een jaar lang het beste hotelteam van Nederland noemen, geweldig! We hebben hier als team hard voor gewerkt.”

Limburg scoort goed als het gaat om bijzondere hotelconcepten met een verhaal. In het verleden wisten Hotel Beaumont in Maastricht (2005) en Château St. Gerlach in Valkenburg (2007) de eerste plaats binnen te slepen. In 2011 ging de prijs naar Townhouse Designhotel Maastricht. 

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en is een jaarlijkse onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. De Dutch Hotel Award geldt in de Nederlandse hotelbranche als een belangrijke prijs. Het winnende bedrijf kan een jaar lang met trots stellen dat het volgens toppers in de branche over het meest bijzondere hotelconcept van Nederland beschikt.

Het thema van de Dutch Hotel Award 2017 was ‘What’s your story?’. Er werd gezocht naar de mooiste hotelverhalen en de teams die dat verhaal op de meest originele manier wisten te implementeren in hun operatie. Het Kruisherenhotel moest het met zijn verhaal in de finale openen tegen Bilderberg Kasteel Vaalsbroek in Vaals en Landgoed de Wilmersberg in De Lutte. 

De drie finalisten kregen de opdracht om een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het hotel te schrijven. De directie van het Maastrichtse hotel deed dat op een even geraffineerde als briljante wijze, zo blijkt nu. Ze greep het behalen van de vijfde ster aan om een evenement te organiseren op het Kommelplein. Daarbij werd, in het bijzijn van media en genodigden, de vijfde hotelster in ontvangst genomen van Hotelsterren, een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland.

Terwijl de genodigden niet in de gaten hadden dat ze feitelijk onderdeel uitmaakten van een opgezet geheel (ze figureerden zonder het te weten in een 'event'), werd een doorzichtige container, met daarin de designproducten die kenmerkend zijn voor het hotel, zoals het Auping Essential-bed, boven het Kommelplein getakeld. Een spectaculair gezicht waarmee symbolisch het motto van het Kruisherenhotel werd uitgebeeld: ‘Design Between Heaven and Earth’.

 

 

Lees ook