Burgemeesters met ‘oldtimer’ de lucht in

Fotoreportage & Video

Auteur: Jo Cortenraedt
Vrijdag 9 juni 2017


De burgemeesters Christine van Basten van Beek en Mirjam Clermonts van Meerssen hebben vanmiddag een rondvlucht gemaakt boven Zuid-Limburg in een stokoude Stinson AT19, een een-motorig toestel uit 1940. Dat deden ze op uitnodiging van de vereniging Vrienden van Maastricht Aachen Airport, die 50 jaar bestaat.

De burgemeesters vlogen over hun eigen gemeenten en toonden zich verheugd dat ze vanuit de lucht een andere kijk kregen op de wijken waar ze normaal aan het werk zijn.

De Stinson AT19 is een zeldzaam vliegtuig, daar zijn er ooit maar 500 van gemaakt. Het toestel werd in de oorlog ingezet om duikboten op te sporen. Er zijn nog maar enkele exemplaren van over en ook nog luchtwaardig.

Het oude beestje had maar een korte aanloop nodig op de startbaan van Maastricht Aachen Airport. „We zijn blij dat we de rondvluchten voor leden van de vereniging hebben kunnen organiseren”, vertelt voorzitter Constant van Schaik. „Aanvankelijk zag het weer niet best uit en was het niet zeker of we konden vertrekken. Maar na de regen klaarde de lucht gelukkig op en waren de vliegomstandigheden prima.”

Bekijk hier de video!

Lees ook