In het zwart genieten van het witte goud

Groot Limbourgondisch Asperge Gala

Auteur: Peter Elbers
Maandag 12 juni 2017

Traditioneel hoogtepunt van het verenigingsjaar van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië is het ‘Groot Limbourgondisch Asperge Gala’, dat gisteravond plaatsvond in Hostellerie De Hamert in het Noordlimburgse Wellerlooi.

De kleine honderd leden van het genootschap en gasten waren in stijlvolle galakledij gekomen om te genieten van een mooi vijfgangen aspergemenu, samengesteld door chef Harold Kok. Bijzonder waren de gebakken asperges met een half kreeftje met gemarineerde venkel en begeleid door een mooie kreeften-/kruidensaus. Maar ook de gemarineerde asperges begeleid door geplette Jacobsmosselen, tonijn tartaar en gebakken zwezerik waren zeer smaakvol. Natuurlijk ontbrak de licht gebonden aspergesoep niet, evenals de slierasperges met Livar Kloosterham.

President Pieter Smits van de confrérie kon het bekende Weerter muzikale echtpaar Duo Difference benoemen tot erelid van de aspergebroederschap, waarbij de bijbehorende medaille en oorkonde door de aspergekoningin Ingrid van Rijswick uit Tienray werden overhandigd.

Lees ook