De roze Markt van Tom

Huldiging Tom Dumoulin

Auteur: Jo Cortenraedt / Fotografie: Harry Heuts
Donderdag 1 juni 2017


De Giro was normaal gesproken niet zo’n hot item in Limburg maar sinds de overwinning van Tom Dumoulin natuurlijk wel. Dat kon de getalenteerde wielrenner zelf zien toen de Markt in Maastricht met zo’n tienduizend fans roze kleurden.

Tom werd er bijna stil van. Na afloop stond hij nog een half uur lang de pers te woord om daarna de barbecue aan te maken. „Dat is eigenlijk niet het normale menu dat wij eten als renners, we hebben een eigen kok. Maar soms moet je je ook even kunnen laten gaan en daar is de barbecue prima voor, in combinatie met een paar glazen bier.”

Later op de avond aten we nog een hapje met een gezelschap onder wie Joop Zoetemelk, Bennie Ceulen en Ger Koopmans. Joop werd op het Onze Lieve Vrouweplein hartelijk toegejuicht door de terrasgangers. Hij genoot er zichtbaar van. „Ik verwacht nog veel van Tom, hij heeft het helemaal in zich.”

Lees ook