Legioen aan sterrenchefs luistert jaarlijkse Chapeau au Château op

350 gasten op 20-jarig bestaansfeest Chapeau en Château St. Gerlach

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 27 juni 2017


Het is, voor zover bekend, nog nooit op een andere plek in Nederland vertoond: alle grote chefs uit een provincie, onder wie zo’n beetje alle sterrenchefs, op één plek verzameld om een groot feest culinair te ondersteunen.

In de parkachtige omgeving van Château St. Gerlach gebeurde het gisteren wel. Twintig keukenmeesters, stuk voor stuk met klinkende namen, hadden allemaal hun vrije maandag opgeofferd om deel te kunnen uitmaken van het traditionele Chapeau au Château van Chapeau.

Otto Nijenhuis (Château St. Gerlach), Hans van Wolde (Beluga Loves You), Ralph Hermans (Rantrée), Hans Kinckartz (l’Atelier), Robin Berben (Café Sjiek), Margo Reuten (Da Vinci), stonden klaar om de 350 gasten van hapjes en kleine gerechtjes te voorzien, net as Edwin Soumang (Restaurant One), Bart Ausems (Tout à Fait), Toine Hermsen, Robin van de Bunt (De Leuf).

Ook Servé Tielman (Cucina del Mondo), Gilbert von Berg (Château Neercanne), Jan Marees (Bretelli), Eric Swaghoven (Valuas), René Brienen (Brienen aan de Maas), Paul Pollux (Aubergine), Alex Clevers (Vivendum), Ralph Berendsen (La Source/La Butte Aux Bois) en Jeroen van Gansewinkel (Damianz), bereidden elk 200 bijzondere gerechtjes.

Het jaarlijkse feest stond dit keer in het teken van het twintigjarig bestaan van het Limburgse lifestyleblad Chapeau, als van Château St. Gerlach, dat in zijn huidige vorm eveneens twintig jaar bestaat. Net als in andere jaren gaf het weer een extra feestelijk tintje aan Chapeau au Château: vlak voor aanvang begon de zon uitbundig te schijnen.

Onder de gasten bevonden zich – zoals elk jaar – bestuurders, wetenschappers, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en andere relaties van Chapeau.

Lees ook