André Rieu bij Bronk van Eijsden

Trots op 'zijn' harmonie

Maandag 19 juni 2017


Op Kasteel Eijsden werd vandaag traditioneel de cramignon gedanst als onderdeel van de Bronkfeesten. Bijzondere gast was André Rieu die als ere-bestuurslid van harmonie Sainte Cécile kwam kijken naar de verrichtingen van ‘zijn harmonie’. Hij werd ontvangen door het harmoniebestuur en door de graaf en gravin De Liedekerke, bewoners van het kasteel.

Ook burgemeester Dieudonné Akkermans en enkele wethouders van Eijsden-Margraten waren, net als gisteren bij de processie, van de partij.

De Bronk is voor de Eijsdenaren het belangrijkste feest van het jaar. Drie dagen lang wordt de folkloristische traditie in ere gehouden. De cramignon is een dans die afkomstig is uit Frankrijk en Wallonië. Ook de speciale muziek voor deze dans komt uit die streken.

Harmonie Sainte Cécile, de afgelopen twee edities winnaar van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, verzorgt elk jaar het voorprogramma van de André Rieu-concerten op het Vrijthof. Ook dit jaar zullen ze al de tien concerten een aantal marsen spelen, om het publiek alvast in een goede stemming te brengen.

FOTOGRAFIE  HARRY HEUTS

Lees ook