Provinciaal ereteken voor onvermoeibare Oostwegel

Fotoreportage

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 15 juni 2017


Voor de Limburgse hotelier Camille Oostwegel was het gisteren in meerdere opzichten een bijzondere dag. Niet alleen ontving hij 400 gasten ter gelegenheid van de opening van het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve in Houthem-Sint Gerlach; hij kreeg in het bijzijn van prinses Margriet en haar echtgenoot professor Pieter van Vollenhoven ook nog eens de Provinciale Erepenning uitgereikt uit handen van gouverneur Theo Bovens.

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben de onderscheiding toegekend uit waardering de belangrijke bijdragen die Oostwegel heeft geleverd aan het bevorderen van de economisch-toeristische infrastructuur en het behoud van cultuurhistorisch en monumentaal erfgoed in Limburg. ,,De heer Oostwegel is een veelzijdig persoon; ondernemer, gastheer op het allerhoogste niveau, kasteelheer, beschermer van het culturele erfgoed en een waar ambassadeur voor Limburg. In de afgelopen decennia zette hij zich onvermoeibaar in voor het behoud, de bescherming en het hergebruik van historische monumenten. Het cultuurhistorische belang daarvan voor Limburg en Nederland is bijzonder”, aldus de toelichting bij de toekennning van Limburgs hoogste onderscheiding aan de Limburgse ‘kasteelheer’.

De gisteren door Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet geopende vergader- en congreslocatie is onderdeel van landgoed Château St. Gerlach, dat dit jaar 20 jaar bestaat. Het kasteel zelf werd in 1997, op 15 september van dat jaar om precies te zijn, eveneens officieel geopend door Van Vollenhoven.

Camille Oostwegel ontving in de loop der jaren diverse Nederlandse en internationale onderscheidingen en prijzen ontvangen. In 2012 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is drager van de hoge Franse onderscheiding Officier dans l’Ordre National du Mérite (2011) en hij ontving in 2012 de Ron Koot Penning van de Erfgoedvereniging Heemschut voor zijn inzet voor erfgoedbehoud en zijn voorbeeldfunctie op dit gebied.

Fotografie: Frits Widdershoven

Lees ook