DJ-MATHON traint voor Ironman Maastricht

Opbrengst actie bestemd voor onderzoek naar ziekte ALS

Auteur: Janneke Grolleman
Woensdag 14 juni 2017

Toen twee jaar geleden honderdduizenden mensen over de hele wereld meededen aan de Ice Bucket Challenge , kwam er voor het eerst veel aandacht voor de vreselijke spierziekte ALS. Een vreselijke ziekte waarbij je langzaam de controle over je spieren verliest.

Toen Mathon van Eijsden, beter bekend als DJ-MATHON, te horen kreeg de ziekte bij zijn beste vriend was vastgesteld, was opgeven geen optie. DJ Mathon besloot zich in te schrijven voor de Iron Man, dat plaatsvindt op 6 augustus 2017 in Maastricht. Een slopende triatlon, waarbij de volle kracht van al je spieren wordt gevraagd. 3,86 kilometer zwemmen, dik 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer lopen. En dat alles om zoveel mogelijk geld op te halen en mensen te helpen die getroffen worden door deze vreselijke ziekte, onder wie dus zijn beste vriend.

Op de website staat de sponsorcounter op € 4153,44 euro, waar iedere dag meer bijkomt. Ook op Facebook geeft DJ-MATHON een kijkje in zijn leven als trainer en dat allemaal in de buurt van het Spaanse Malaga, de plek waar hij op dit moment woont. Aan de trainingslocatie en het weer kan het in ieder geval niet liggen. Maar zelfs al zouden de omstandigheden minder gunstig zijn; voor zijn maatje, de reden waarom hij dit alles doet, is hij gemotiveerd om door te gaan.

 

DJ Mathon’s allergrootste wens is dat zijn vriend erbij is op 6 augustus 2017, om hem op te wachten aan de finish van de Iron Man.

Wie ook een bijdrage wil leveren, maar niet de tijd of de mogelijkheid heeft om al sportend sponsorgelden op te halen, is van harte welkom om een donatie te storten. Dat kan op 
NL57 SNSB 0938 567 543 t.n.v. DJ STOP ALS

Lees ook