Zomeropera Alden Biesen blaast 20 kaarsjes uit

Vrolijke opera Don Pascquale nog tot 17 juni te zien

Auteur: Jempi Welkenhuysen / Fotografie: WJL en Zomeropera
Vrijdag 26 mei 2017

Op kasteeldomein Alden Biesen in Bilzen is deze week week de traditionele Zomeropera in première gegaan. Het jaarlijkse evenement wordt alweer voor de 20ste keer gehouden. Voor deze jubileumeditie koos de organisatie voor Don Pasquale van Donizetti. Het betreft een zogenoemde opera buffa, een kluchtige komedie, waar iedereen goed gemutst van wordt.

Het verhaal gaat over  Don Pasquale, een gepensioneerde wijnboer, die zijn neef Ernesto wil onterven omdat hij het niets eens is met diens plannen om te trouwen. Dat is echter een ramp voor Ernesto die geld nodig heeft om met zijn geliefde Norina te kunnen trouwen. Samen met vriend en vertrouweling, dokter Malatesta, besluiten ze een complot op te zetten..

De muziek van Donizetti en de hilarische scènes zorgen meer dan eens voor een glimlach bij het publiek. De Zomeropera, die niet meer weg te denken is uit Alden Biesen,  groeide de afgelopen twee decennia uit tot een vaste waarde in het Vlaamse operalandschap.

Volgens de organiserende stichting bewijst deze productie dat opera geen ver-van-mijn bed-show is, maar toegankelijk voor iedereen die van muziek houdt.

Don Pascquale is nog tot 17 juni te zien en te beluisteren in Alden Biesen. Kijk voor meer informatie en tickets op: www.zomeropera.be

 

 

Lees ook