Belgisch-Limburg scoort hoog qua toerisme

Provincie boekt beste resultaten van heel Vlaanderen

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 3 mei 2017

De toeristische sector in Belgisch-Limburg zit in de lift. De bedrijfstak heeft vorig jaar nog beter gepresteerd dan in het recordjaar 2015, meldt het zakelijke platform Madeinlimburg.be.

De buurprovincie van Nederlands-Limburg mocht in 2016 2,6 procent meer bezoekers verwelkomen dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit cijfers van het Vlaamse ministerie van Toerisme. Opmerkelijk, daar Limburg als enige provincie in Vlaanderen betere rapportcijfers te zien geeft als het aankomt op toerisme, aldus gedeputeerde Igor Philtjens. ,,Ook qua aantal overnachtingen (4,1 miljoen) komt Limburg als sterkste Vlaamse stijger uit de bus en overtreffen we het recordjaar 2015.”

,,We zijn enorm blij dat we de positieve trend hebben kunnen bestendigen, dit ondanks de hevige regenval en overstromingen in mei en juni”,  laat  Philtjens weten. ,,Dit is een mooie beloning voor de inspanningen die onze toeristische partners leveren, en bovendien een sterk positief signaal voor onze economie van de vrije tijd.”

Belgisch-Limburg kondigde begin dit jaar aan stevig te willen inzetten op de groei van het toerisme. Onder het motto 'Altijd Welkom' mikt de provincie op het ‘365-dagen toerisme’, gespreid over het hele jaar. Om het publiek attent te maken op de mogelijkheden die Belgisch-Limburg op toeristisch gebied te bieden heeft, zijn er diverse acties in het leven geroepen. Zo maakt iedereen die online boekt kans op een ‘terugkom-weekendje’ ter waarde van 250 euro.

Gedeputeerde Philtjens maakte in februari bij de presentatie van de nieuwe toerismecatalogus bekend meer te gaan samenwerken met Nederlands-Limburg om als één provincie op te trekken richting het buitenland. ,,We richten ons in de eerste plaats op de Duitse markt. Zeker de regio Noordrijn-Westfalen. Daarnaast zetten we in op toegankelijkheid. Personen met een beperking, senioren, ouders met kinderwagens, iedereen moet kunnen genieten van een daguitstap of kort verblijf.”

 

Foto Jempi Welkenhuyzen

Lees ook