CrossCurrents zoekt de verbinding

Festival in het nieuwe culturele hart van Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 11 mei 2017

Maastricht is weer een festival rijker. CrossCurrents, een initiatief van Jazz Maastricht, is een innovatief festival dat zich richt op een vooruitstrevend publiek. Door de organisatie zelf wordt het omschreven als ‘het heetste festival van de stad’. Na een bescheiden aftrap vorig jaar vindt komende zaterdag de eerste echte editie plaats in het Sphinxkwartier, met de Muziekgieterij en het vernieuwde filmtheater Lumière het nieuwe culturele hart van Maastricht.

CrossCurrents probeert diverse disciplines, waaronder jazz, wetenschap, kunst en film, met elkaar in verbinding te brengen. Er zijn in totaal 24 acts, verspreid over zes podia of vier locaties

Net als Jazz Maastricht heeft ook CrossCurrents een aantal grote namen uit de wereld van de jazz naar Maastricht weten te halen, of beter gezegd: bands die jazz op vernieuwende wijze weten te combinere met andere muzieksoorten. De line-up wordt gevormd door tweevoudig Grammy-winnaar Jacob Collier, Jungle By Night, Neil Cowley Trio, de Belgische band STUFF., Cairo Leberation Front, Michel Bisceglia, BRUUT, Buscemi, Lucy Echo, Just Another Foundry, BABS, Joost Vrouenraets, I Compani, Marc van Vugt, Ineke Vandoorn, Marie van Vollenhoven en the Latin Band of the Conservatorium. 

Kijk voor het hele programma en de kaartverkoop op www.crosscurrents.nl

Lees ook