Smakelijk Maastricht: nieuwe uitgave van Chapeau

Verfrissend platform over eet- en drinkcultuur in Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 8 mei 2017

Nederland is sinds vandaag een verfrissend culinair platform rijker dat zich exclusief richt op  de eet- en drinkcultuur in Maastricht. Het nieuwe platform – dat de veelzeggende naam Smakelijk Maastricht heeft meegekregen – is vanavond officieel gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kasteel Pietersheim in Lanaken.  

Op Smakelijk Maastricht – een online uitgave van Chapeau – lees je dagelijks het laatste culinaire nieuws uit de gastronomische hoofdstad van Nederland. Van nieuwe restaurants en evenementen tot vernieuwde menukaarten en speciale acties bij de beste restaurants en de leukste eetcafés die in de stad te vinden zijn.

Smakelijk Maastricht wordt op journalistieke wijze vormgegeven en gemaakt door een team van jonge restaurantbloggers onder leiding van een ervaren hoofdredacteur. Het concept heeft elders in Nederland zijn succes bewezen: in Breda is Smakelijk Breda sinds dik twee jaar met afstand het belangrijkste medium als het gaat om eten en drinken en de vele uitgaansmogelijkheden op dit gebied. Het platform is inmiddels ook actief in Tilburg. In Limburg is Maastricht de eerste stad waar het concept van start gaat.

Bij Smakelijk Maastricht draait alles om beleving. Elke week schuiven enkele leden van het Smakelijk-team aan tafel bij enkele van de vele mooie adressen in Maastricht om er de nieuwste wijnen en gerechten te proeven en ons te laten verrassen door wat de zaak te bieden heeft. De bevindingen kun je lezen in de restaurantblogs Smakelijk Maastricht wekelijks publiceren.

De Smakelijk Maastricht-online restaurantgids biedt een uitgebreid overzicht van het veelomvattende aanbod aan restaurants, lunchrooms, eetcafés en wijnbars in Maastricht, inclusief profielen en fotoreportages. Blader door de gids en ontdek de culinaire rijkdom van Maastricht.

Smakelijk Maastricht is zowel bedoeld voor iedereen die inspiratie op wil doen bij het zoeken van een leuke, passende plek om op een bepaald moment uit eten te gaan als voor degenen die op de hoogte willen worden gehouden van de laatste culinaire ontwikkelingen in Maastricht.

In de Maastrichtse horecawereld is enthousiast gereageerd op Smakelijk Maastricht, dat in eerste instantie van start gaat met twintig partners/ambassadeurs, te weten: Bijzonder Bouchon d’en Face, Bocca Lupo, Brasserie 1632, Café Sjiek, Château Neercanne. Cinq, Derlon Hotel, FLO Maastricht, Gadjah Mas het Kruisherenhotel, Mes Amis, Novo, De Poshoorn, Rantrée, SOFA, Stadscafé Lure, Steakhouse Carnal, Vino & Friends en ‘t Wycker Cabinet. Naar verwachting zullen de komende maandaen ook andere partners zich aansluiten bij het project. 

www.smakelijkmaastricht.nl

 

Lees ook