Restaurant Puur Vakwerk dicht ondanks succes

Eigenaren slowfood-restaurant op zoek naar andere locatie

Auteur: Jo Cortenraedt
Woensdag 31 mei 2017

Restaurant Puur Vakwerk in Lemiers (gemeente Vaals) is vanaf donderdag 1 juni gesloten. Dat is opvallend, want de zaak - die een jaar geleden werd geopend - liep als een trein. Maar de uitbaters onder leiding van chef-kok Marc Creusen hebben een zakelijk verschil van inzicht gekregen met de eigenaren van het pand aan de Rijksweg. Daarom hebben zij besloten op zoek te gaan naar een andere locatie. „We hopen zo snel mogelijk een geschikte plek gevonden te hebben, want we hebben in korte tijd een grote schare trouwe klanten uit Limburg en de regio Aken opgebouwd”, zo laten ze weten.

Creusen, voormalig mede-eigenaar en chef van De Eyserhalte in Eys, begon Puur Vakwerk exact een jaar geleden. Hij nam de zaak – die draaide onder de naam ‘Het Moment’ - over van een andere eigenaar.   

Onder de naam ‘Puur’ onderscheidde de chef-kok zich op dat moment al een tijdje met kookworkshops. Hij deed dit in samenwerking met onder anderen kruidenkweker Frank Radder. ‘Vakwerk’ slaat op het pand waarin het restaurant tot 1 juni is gevestigd: een oud vakwerkhuis.

De keuken van Puur Vakwerk wordt gekenmerkt door een natuurlijke kookstijl. „Ik werk graag met producten uit de streek, en natuurlijk met biologische kruiden", zei Marc Creusen een jaar geleden tegen Chapeau. ,,Limburg heeft wat dat betreft veel te bieden. We gaan er echt iets speciaals van maken.”

Burgemeester Reg van Loo van Vaals liet in juni vorig jaar weten blij te zijn met de nieuwe gastronomische aanwinst voor zijn gemeente. „Zeker omdat het concept prima past binnen het principe van ‘cittaslow’, dat gebaseerd is op slowfood met natuurlijke producten. Wij staan te boek als 'cittaslow-gemeente', waarbij het landschap een belangrijke rol speelt. Dus dit komt zeer gelegen.”

Op de foto: chef-kok Marc Creusen en burgemeester Reg van Loo

Lees ook