Nieuwe uitdaging voor Pascal Jalhay

Voormalig chef restaurant Vermeer naar nieuw hotel op de Dam

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 18 mei 2017

Voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay (47) keert - na twaalf jaar weg te zijn geweest uit de grote Nederlandse keukens - terug naar de topgastronomie. De in Weert geboren en in Maastricht opgegroeide topchef gaat op culinair gebied de scepter zwaaien in het veelbesproken nieuw te openen hotel van Eric Toren op de Dam in Amsterdam. Het hotel, met slechts zestien kamers, wordt een van de meest luxueuze slaapgelegenheden ter wereld. Aan elke kamer is een PA verbonden en voor gasten bestaat de mogelijkheid om 24 uur per dag à la carte te eten.

Jalhay, die de afgelopen twaalf jaar culinair leiding gaf aan de Marfo Food Group (een luxe-cateraar voor onder meer de luchtvaartindustrie) stond ooit te boek als het wonderkind van de culinaire wereld in Nederland en België. Hij begon op zijn 21ste in Au Coin des Bon Enfants op de Ezelmarkt in Maastricht. Na korte tijd werkzaam te zijn geweest in achtereenvolgens Scholteshof in Stevoort bij Hasselt (dat destijds in het bezit was van twee Michelinsterren) en restaurant Excelsior (Hotel de l’Europe) in Amsterdam, werd de Limburger in 1998 souschef van La Rive, het fameuze restaurant van het Amstel Hotel.

Jalhay werd écht een culinaire grootheid toen hij in 2003 overstapte naar restaurant Vermeer aan de Prins Hendrikkade. Kort nadat hij er een eerste Michelinster had behaald, sleepte hij een tweede in de wacht, in die tijd een unicum.

Volgens Misset Horeca wordt het nieuwe restaurant dat Jalhay gaat leiden ook toegankelijk voor gasten van buitenaf. Het restaurant gaat lunch en diners doen. De Limburgse chef blijft naast zijn dagelijkse werk ook de culinaire directie over Marfo voeren. 

Lees ook