‘Lanaken moet weer groeien’

Optimisme tijdens woonhappening Liv’in Lanaken

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 1 mei 2017


Afgelopen zondag vond de woonhappening Liv’in Lanaken plaats. De gemeente Lanaken organiseerde dit evenement om woningzoekenden en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met de mooie kanten van het wonen in Lanaken.

Volgens schepen Sofie Martens (Wonen) heeft de Belgische buurgemeente van Maastricht diverse troeven in huis om toekomstige burgers te verzekeren van een mooie toekomst: er zijn voorzieningen op het gebied van cultuur, sport, toerisme, natuur en werkgelegenheid. ,,Lanaken ligt daarnaast zeer centraal, aan de rand van Maastricht en op amper een half uur rijden van Hasselt en Genk. Lanaken moet weer groeien en jonge gezinnen zijn hierbij een bijzondere doelgroep, want zij zorgen voor een goede sociale mix”, aldus Martens.

Op Liv’in Lanaken presenteerden zich diverse standhouders, voornamelijk uit de woonsector. Een van hen was Christoffels Vastgoed, met het nieuwe project Skyview. ,,Residentie Skyview in Lanaken brengt betaalbaar wonen met een vrij uitzicht binnen handbereik. Er zijn 34 energiezuinige, moderne appartementen, hoofdzakelijk zuid georiënteerd, slim ingedeeld en voorzien van alle luxe”, aldus zaakvoerder Bart Christoffels.

De organisatie van Liv’in Lanaken was in handen van Stefan Frissen van Primetime Communicatie. Zelf - ‘uiteraard’ - afkomstig en woonachtig in Lanaken.

Foto's Frits Widdershoven 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram