Lisa Erkens uit Venray is Miss Beauty of Limburg

‘Blije meisjes zijn mooie meisjes’

Auteur: Tedje van Gils
Woensdag 24 mei 2017

Lisa Erkens (20) uit Venray mag zich sinds vorige week Miss Beauty of Limburg noemen. 9 september gaat ze de strijd aan met de Missen uit de andere elf provincies voor de titel Miss Beauty of the Netherlands. Maar wie is Lisa eigenlijk en wat moet je allemaal doen om een heuse Miss te worden?

Lisa kent Kimberley Xhofleer uit Ysselsteyn (Miss Beauty of the Netherlands 2016) van vroeger. ,,Ik heb haar altijd gevolgd en het wereldje leek me super leuk en ik was ook gewoon heel nieuwsgierig. In 2016 durfde ik de stoute schoenen nog niet aan te trekken, ik was toen ook nog bezig met mijn opleiding horecamanagement. Maar dit jaar dacht ik: ik ga het gewoon proberen.” En met succes, want ze mag zich nu met trots Miss Beauty of Limburg noemen.

 

De twintigjarige schone heeft zich altijd al beziggehouden met sporten, gezond eten en uiterlijke verzorging. ,,Ik had ook al wel eens wat fotoshoots gedaan en dat vind ik heel erg leuk, dus Miss Beauty past helemaal in het straatje.”

Miss Beauty of Limburg 

Tijdens de castingdag was Lisa ziek, maar gelukkig kon ze nog meedoen met een castingdag in Noord-Brabant. En gelukkig maar, anders was ze nooit Miss Beauty of Limburg geworden. Iets wat ze overigens ook niet had verwacht. ,,Ik was best gespannen voor de wedstrijd en er deden nog 22 andere meisjes mee. Ik vind het echt geweldig dat ik heb gewonnen. Ik hoop dat ik andere meiden kan inspireren om volgend jaar ook mee te doen met Miss Limburg.”


Lisa Erkens (rechts) samen met Miss Teen of Limburg Indy Thomas (links) en Miss World of Limburg 2017 Jessottiz Baart (midden).

Blije meisjes zijn mooie meisjes 

Als Miss word je beoordeeld op je uiterlijk, maar ook op je innerlijk. ,,Innerlijke schoonheid vind ik misschien nog wel belangrijker dan uiterlijke schoonheid”, vertelt de kersverse Miss. ,,Je moet sterk in je schoenen staan en het belangrijkste: je moet je goed voelen. Blije meisjes zijn mooie meisjes!”

Make-up 

Lisa is een echt ‘meisjes-meisje’ en houdt van make-up. ,,Maar ik ga ook rustig de deur uit zonder make-up, hoor! Daar ben ik zeker niet bang voor. Maar van een mooie lipstick, oogschaduw of highlighter word ik gewoon heel gelukkig, haha! En al helemaal als een product van goede kwaliteit is en bijvoorbeeld lang blijft zitten.”

Voorbereiding op de missverkiezing 

9 september vindt de finale van Miss Beauty of the Netherlands 2017 plaats. De voorbereiding is al in volle gang. Als Miss Beauty moet je niet alleen oefenen op je loopjes en vier keer in de week trainen, maar je moet ook allerlei dingen over Limburg weten en aan je presentatietechniek werken. ,,Vanaf nu ga ik volle gaas! Ik ga heel veel oefenen en trainen en Limburg zo goed mogelijk op de kaart zetten. Ik deel mijn avonturen met de hele wereld via Instagram, zodat iedereen mijn reis kan volgen. Er staan al een heleboel fotoshoots en andere leuke dingen op de planning.”

Lees ook