Intieme sferen tijdens derde editie Jekerklassiek

De mooiste wijk van Maastricht in het teken van klassieke muziek

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 30 mei 2017

In het Jekerkwartier in Maastricht wordt op zondag 18 juni (Vaderdag) de derde editie van Jekerklassiek gehouden. Op die dag staan diverse locaties in wat door velen beschouwd wordt als de mooiste wijk van Maastricht in het teken van klassieke muziek die op een toegankelijke manier gebracht wordt.  

De combinatie van onverwachte, bekende, onbekende en intieme locaties met mini-concertjes door musici van philharmonie zuidnederland zorgden ervoor dat de afgelopen twee edities tot een groot succes werd. In 2017 zijn de deelnemende locaties: Café Sjiek, Café Forum, Galerie-Hotel DIS, Le Marais Deux, Vioolbouwer Rijsemus, Teazone, de Lutherse Kerk en de binnentuin stadswal Lang Grachtje.

De derde editie wordt om 12.30 uur officieel geopend op het terras van Café Sjiek door cultuurgedeputeerde Ger Koopmans en intendant philharmonie zuidnederland Stefan Rosu en op grootse wijze afgesloten met het mobiele carillon van stadsbeiaardier Frank Steijns. Hij brengt samen met koperblazers van philharmonie zuidnederland onder andere de Mestreechter Suite uit 1964 van Benoit Franssen ten gehore.

Het programma van Jekerklassiek wordt samengesteld door philharmonie zuidnederland. Daarnaast programmeert de Stichting Maastrichtse Componisten wederom een ensemble: het A’Meuse Saxophone Quartet brengt  muziek ten gehore van levende componisten uit de Euregio.

Lees ook