Deelnemer Lekker Venlo: Bruiz

Een hippe en bijzondere gastrobar

Auteur: Janneke Grolleman
Woensdag 24 mei 2017

In het weekend van 15 t/m 18 juni 2017 vindt alweer de achtste editie van Lekker Venlo plaats. Hét culinaire evenement van Noord-Limburg heeft inmiddels een vaste plek in de agenda gekregen van menig inwoner en ondernemer in de regio. Ook Bruiz neemt dit jaar deel.

Bruiz opricht door Roy Niëns en zijn vrouw Yvonne, is een hippe en bijzondere gastrobar gelegen in het voormalige gemeentehuis van Maasbree. Er wordt bij Bruiz geen onderscheid gemaakt tussen voor-, hoofd- en nagerechten. Op de kaart zijn creatieve, stoere maar ook herkenbare fijne kleine gerechtjes te vinden. De gelegenheid bepaalt wat men met de gerechtjes doet. ,,Er staat bij ons geen specialiteit of specifieke keuken centraal. We spelen in op de laatste trends”, vertelt eigenaresse Yvonne.

Chef-kok Eric Hirdes, voormalige rechterhand bij restaurant Beluga en Toine Hermsen en later werkzaam bij ‘O’ in Maastricht, is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de keuken. Samen met souschef Luc Steeghs, afkomstig van restaurant Boschmolenplas, stelt Eric het menu van de gastrobar samen. Samen met het Bruiz-team maken ze bovenal wat lekker is, vanuit passie en vanuit het hart.

Venlo als culinaire stad
,,Venlo is de regio van de smaak met evenementen als de Floriade, het Weekend van de Smaak en projecten als de Kids University for Cooking zien wij Venlo als een innovatieve stad op culinair gebied”, aldus Yvonne.

Deelname aan Lekker Venlo
Gezien het feit dat Bruiz nog een ‘startende’ onderneming is, is Lekker Venlo een mooie gelegenheid voor Bruiz om zichzelf op de kaart te zetten. De bezoekers van Lekker Venlo vormen de doelgroep van Bruiz. De businessavond is ook zeer belangrijk. ,,Mede omdat we in Maasbree gevestigd zijn, is het belangrijk dat we ons laten zien en een concept neerzetten waarvoor gasten speciaal naar ons willen komen”, vult Yvonne aan.