Cocktails bij opening derde vestiging Roooms

[foto’s] Ondernemershotel lift mee op ontwikkelingen Spinkxkwartier

Auteur: Maarten van Laarhoven/Fotografie Frits Widdershoven
Zaterdag 20 mei 2017


Aan de Boschstraat in Maastricht, pal tegenover het Eiffelgebouw en de Pathé-bioscoop, is vrijdagmiddag de derde vestiging van Roooms geopend, een full-service concept voor ondernemers die enkele dagen per week of slechts enkele uren per maand een werkruimte nodig hebben.

Het als een ‘hotel’ gerunde onderkomen voor flexibele bedrijven – ondernemers kunnen er gebruikmaken van alle denkbare faciliteiten, inclusief een vriendelijke en goedlachse ‘communitymanager’ – is ontwikkeld naar een idee van de Heerlense entrepreneur Geerd Simonis, die tevens mede-eigenaar is. Behalve in Maastricht heeft Roooms de afgelopen anderhalf jaar nog twee vestigingen geopend: in Roermond en op Maastricht-Aachen Airport

Flexibiliteit op basis van abonnementen in een omgeving die inspireert en waar je het pure plezier van het ondernemen kunt ervaren, is in één zin de gedachte achter Roooms, dat alle potentie heeft om even succesvol te worden als C-Mill in Heerlen, het succesvolle bedrijventerrein waar alles draait om het ‘nieuwe ondernemen’, waarmee de gewezen projectontwikkelaar bekend geworden is.

Roooms speelt in op ontwikkelingen die op dit moment overal in de wereld plaatsvinden, aldus Simonis. ,,Daarbij wordt de fun-factor niet uit het oog verloren, werken mag ook leuk zijn. Wij zijn niet het eerste bedrijf en zeker niet de enige die op deze markt opereert, maar toch proberen we het anders te doen, door de bedrijven die wij in huis hebben op alle mogelijke manieren in de watten te leggen.”

De Heerlense ondernemer profiteert naar eigen zeggen sterk van de gebiedsontwikkeling in het zogeheten Sphinxkwartier, het nieuwe bruisende stadsdeel in Maastricht waar ooit de vaderlandse keramiekindustrie bloeide, en die op dit moment wordt omgetoverd tot nieuwe culturele hotspot van Maastricht.

Lees ook