Plein voor stadhuis kleurt woensdagavond roze

Maastricht Marketing: ‘Trek je roze pakkie, t-shirt, badslippers of bikini

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 30 mei 2017

Maastricht had tot twee keer toe een Roze Zaterdag (in 1993 en in 2015), maar beleeft  morgen ook een Roze Woensdag. Maastricht Marketing, de vroegere VVV,  roept morgen iedereen op om in het roze gekleed naar de Markt in Maastricht te komen, waar Giro d’Italia winnaar én Maastrichtenaar  Tom Dumoulin gehuldigd gaat worden door burgemeester Penn-te Strake, die eerder al liet weten dat een tompouce voor haar nooit meer een gewone tompouce zal zijn.

,,Om 19.00 uur vindt op de Markt de Huldiging Tom Dumoulin plaats! We roepen je daarom op om je mooiste roze pakkie, t-shirt, badslippers of bikini aan te trekken en daarmee je sportieve trots te showen aan Giro d'Italia winnaar Tom Dumoulin. Met een tompouce in de hand roepen we dan: ‘veer zien gruuts op diech!’, aldus Maastricht Marketing, die iedereen oproept dit bericht zoveel mogelijk te delen.

 

(Tompouce van de burgemeester)

Lees ook