Chapeau Château Fair

Coen Gorter

Dinsdag 23 mei 2017

,,Ons bedrijf, opgericht in 1933, heeft zich in 85 jaar van een behangzaak via woninginrichting en meubelzaak ontwikkeld tot het huidige Coen Gorter Interieur Concepten, wat staat voor, kleuradvies, licht- en interieurontwerp, en interne verbouwingen/bouwbegeleiding. Door middel van 3D animaties wordt een duidelijk beeld gecreëerd van de gemaakte keuzes.

Levering van gordijnen en raamdecoratie is van oudsher een van onze sterke punten, met stoffen die geselecteerd worden op beurzen in Milaan, Londen en Parijs. U treft bij ons onder meer de stoffencollecties van Missoni, Loro Piana en Jakob Schlaepfer. Deze laatste komt van oorsprong uit de Haute Couture en levert stoffen aan Chanel, Vivienne Westwood, Marc Jacobs en Dolce & Gabbana. 

Een greep uit onze karpettencollectie, die allemaal op maat geproduceerd worden, zoals Fem, vervaardigd van wol, zijde en/of eucalyptus. De exclusieve karpetten van Walter Knoll – u moet ze echt gezien hebben – zijn samengesteld uit wol, zijde en brandnetel en geïnspireerd op het Afrikaanse landschap. 

Aan het hoofd van Coen Gorter Interieur Concepten staat nestor Coen Gorter. Hij wordt bijgestaan door zijn vrouw en zijn rechterhand Lotte Deckers (interieurarchitecte in opleiding) én door zijn dochter Aimée Gorter, office manager.

De twee laatsten zorgen voor een duidelijke verjonging en sprankeling in het bedrijf, hetgeen zich onder meer uit in de vernieuwde showroom met meubels van onder anderen Walter Knoll (banken waarin je echt kunt zitten), B&B Italia en het Italiaanse merk Riva1920 met een schitterende wijnkast waar het vakmanschap vanaf straalt. Ook is er een tafel van Kaurihout uit Nieuw-Zeeland (de bomen zijn pas na 800 jaar volgroeid), gemaakt van oude boomstronken die uit de grond zijn opgegraven en op de velden te drogen zijn gelegd. 

Lees ook