Project Catwalk XL in Maastricht

Een succesvolle editie voor het evenement dat lokale mode viert

Auteur: Elise Crutzen
Dinsdag 2 mei 2017


Zaterdag 29 april 2017 waren er verspreid door de Maastrichtse binnenstad acht modeshows te zien op drie catwalks met als doel de lokale mode onder aandacht te brengen. 

De catwalks werden georganiseerd door het modeproductiebedrijf voor shows en evenementen Sessibon uit Sittard, in samenwerking met de gemeente Maastricht, het centrummanagement, VVV Maastricht en de ondernemingsverenigingen Mosae Forum en Entre Deux, met als doel om het kledingaanbod uit omliggende winkels meer onder aandacht te brengen en om zodoende het winkelpubliek te inspireren. In totaal toonden 34 verschillende merken en retailers uit het centrum hun nieuwste items en de laatste trends in hun ogen. Dit op drie locaties: Markt, Entre Deux en Mosae Forum.

 

Catwalk Maastricht liet zich ongeveer één jaar geleden voor het eerst zien, als eerste initiatief van het project Mode Maastricht om de Limburgse hoofdstad opnieuw, op wekelijkse basis, modeleven in te blazen. Ondanks het inmiddels sterk veranderende modelandschap met nieuwe boetiekjes die maandelijks opduiken in de Limburgse hoofdstad, werkt Maastricht nog steeds hard om zichzelf neer te zetten als een winkelstad met ruimte voor ambacht en (jonge) ondernemers.


Nieuw aan deze editie van Catwalk Maastricht was het sterke lokale karakter. Beginnende labels en ontwerpers vormden onderdeel van de gepresenteerde collecties. Neem bijvoorbeeld het label Wander.ful van Iris Houkes, dat items zoals sweaters en T-shirts met opdrukken inzet om met andere ogen naar de samenleving te kijken. Vrouwen, natuur en respect lopen als rode draad door haar ontwerpen heen. Ook de jeans van Athos Fashion lieten zich zien, alsook de bijzondere sieraden van Edmee Jongen. Deze shop je nergens; behalve in Maastricht. Een ander hoogtepunt was de Doutzen Kroes strand- en festivalcollectie voor Hunkemöller, die vanaf vandaag pas te shoppen is. Een primeur voor Europa in Maastricht.

Wethouder John Aarts (VVD, Economische Zaken) uitte voorafgaand aan de shows nog de reden waarom er deze keer meer veelbelovende ontwerpers te zien waren. „We stimuleren aanstormend talent ook hun liefde voor het modevak te delen op de catwalk. Het is de combinatie van de gevestigde grote merken en de jonge modemakers, dat winkelen in Maastricht zo aantrekkelijk maakt.”

 

Meer foto’s zijn te zien via de fotogalerij boven het artikel.

Lees ook