Trend of blijvertje: beauty uit de jaren '90

Blauwe oogschaduw en wafelhaar

Woensdag 10 mei 2017

Het liefste dat ik op het terras doe – behalve genieten van de zon, een hapje en een drankje – is mensen kijken. Eerder schreef ik al over de Mestreechse chic, een fenomeen dat bekend is in het zuiden. Maar de laatste tijd valt me nóg iets op in het straatbeeld in Limburg: beauty uit de jaren ’90.

Fashiontrends uit de jaren ’90 zie ik al wat langer terug op straat. Hippe meiden die de straten van Maastricht trotseren met chokerkettingen, netpanty’s, croptops, high wasted jeans en gympen met plateauzolen. Maar nu valt het me de laatste tijd ook op dat de beautytrends uit de nineties ook een comeback maken. 

Knotjes en wafelhaar
History repeats itself. Op Coachella, een hip festival in Californië, verscheen influencer Negin Mirsalehi met knotjes in haar. De Instagram-heldin met bijna 4 miljoen volgers leek regelrecht te zijn weggewandeld uit de jaren ’90. De zonnebril, het paars met groene leren jasje met franjes en haar en de nude lippen maken het helemaal af. Het enige dat nog ontbreekt is wafelhaar, dé trend uit de nineties waarbij je met een zogenoemde ‘wafeltang’ kleine knikjes in je haar maakte.

Coachella last weekend and working in the bee garden this weekend (instastories). 🐝

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on Apr 22, 2017 at 9:09am PDT

 

Beautytrend: blauwe oogschaduw
In de nineties was blauw oogschaduw niet aan te slepen. Op de catwalk zie ik het nu vaker terug, maar in het straatbeeld valt dat eigenlijk nog tegen. De meeste meiden en vrouwen gaan veilig voor aardetinten, soms haat het richting groen of donkerpaars, maar blauw wordt eigenlijk niet meer aangeraakt. En toch zie ik in de beautywinkels in iedere collectie van ieder merk een doosje met blauwtinten. Zouden de merken inspelen op een comeback van blauwe oogschaduw? Ik ben benieuwd!

Doorzichtige lipgloss
Andere trends uit de jaren ’90 waren bruine lipstick, dat ik ook al kort aanhaalde in mijn research over de beautytrends van de afgelopen 20 jaar, bij gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Chapeau Magazine. De bruine lippentrend en de dunne wenkbrauwen zie ik nog niet zo snel terugkomen, maar ik verwacht dat de doorzichtige lipgloss wél gaat wederkeren.

Mijn voorspelling? Aan de matte lipstick trend komt een einde en dan wordt de lipgloss weer interessant. Want die past weer helemaal bij de natural beauty trend uit de nineties.

 

Lees ook