Gouden Award voor talenten van de toekomst

Burgemeester en gouverneur aanwezig bij uitreiking

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 10 april 2017


Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het van der Valk Hotel in Maastricht hebben afgelopen zaterdag 45 jongeren hun Gouden Award uitgereikt gekregen. De prijs is een onderdeel van The International Award For Young People (TIAYP), een programma rond vrijwilligerswerk en persoonlijke ontwikkeling voor jongeren van 14 tot en met 24 jaar.

Gouverneur Theo Bovens, burgemeester Annemarie Penn-te Strake en wethouder Mieke Damsma waren bij de uitreiking aanwezig. Erfgroothertog Prins Guillaume van Luxemburg zou ook van de partij zijn, maar hij zegde op het laatste moment af in verband met andere verplichtingen, aldus directeur Pascalle Cup van The Award in Nederland.

Het programma is een initiatief uit 1956 van prins Philippe van England (nog steeds beschermheer), Kurt Hahn en Lord Hunt. In 2018 viert the Award in Nederland haar 25 jarig jubileum. In Nederland doen elk jaar weer bijna duizend jongeren mee aan het Award programma. Het aantal projecten stijgt nog jaarlijks.

Het doel van The International Award For Young People is dat jongeren hun talenten en eigen kracht ontdekken, succeservaringen opdoen en het beste uit zichzelf halen. Een Award is niet alleen een bewijs van doorzettingsvermogen en groei, maar ook een manier voor jongeren om zich te onderscheiden van anderen.

Foto's Frits Widdershoven 

Lees ook