Grenzeloos ondernemen: kwestie van doen

Ondernemers onthullen hun geheimen in MECC Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 21 april 2017


Een investering van een klein miljard in vier jaar tijd én een groei van 3000 naar 5000 werknemers in hetzelfde tijdsbestek. Ondernemer Pierre Boels – CEO van het bekende Limburgse familiebedrijf  dat ‘bijna alles’ verhuurt – is gewend om groot te denken. Het begrip ‘grenzen’ zegt hem helemaal niets, verklaarde hij gisteren tijdens een bijeenkomst over ‘grenzeloos ondernemen’ in MECC Maastricht, waar hij sprak voor zo’n honderd ondernemers uit Nederlands- en Belgisch-Limburg.

Als Boels in de nabije toekomst zijn pijlen richt op de omgeving van de Noord-Franse stad Lille, investeert hij niet in Frankrijk, maar breidt hij uit in Wallonië, waar zijn bedrijf op dit moment al tien succesvolle vestigingen heeft, aldus de ondernemer.

Expansie volgens het ‘hupsysteem’, omschreef Boels de groeistrategie van zijn bedrijf. ,,Je begint ergens en als je succes hebt ga je verder.” 

Het gloedvolle en bij tijd en wijle humoristische betoog van de succesvolle zakenman – wiens ouders zo’n veertig jaar geleden begonnen met een klein verhuurbedrijf – zette meteen de toon van het seminar.

De bijeenkomst in het MECC, een initiatief van de Maastrichtse mediaondernemer, bedrijfsadviseur en marketingdeskundige Armand Vliegen, was mede bedoeld om het enthousiasme voor grenzeloos ondernemen in de Euregio verder aan te wakkeren.

Aanleiding voor het seminar was het boek 'Grenzeloos ondernemen, eenrichtingsverkeer of tweerichtingsverkeer’, dat Vliegen eerder dit jaar publiceerde.

Opmerkelijk was de uitspraak van de Maastrichtse wethouder John Aarts (VVD, Economische Zaken) dat het veelal juristen zijn die het grenzeloos zakendoen belemmeren. ,,Ze zien overal gevaren en juridische valkuilen”, aldus de wethouder, die in een vorig leven zelf een bloeiende advocatenpraktijk runde, en dus heel goed wist waar hij over sprak.

Foto’s Luc Hommes

Lees ook