Topmusea verenigd tijdens InterClassics Brussels

Belangrijkste automusea van Europa tonen hun mooiste stukken

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 19 april 2017

De vijf belangrijkste Europese musea op het gebied van auto’s en motoren gaan een samenwerking aan door een aantal van hun topstukken samen te brengen in één grote ruimte. Het resultaat zal te zien zijn tijdens de derde editie van de oldtimerbeurs InterClassics Brussels, die van 17 tot en met 19 november wordt gehouden in de Brussels Expo in de Belgische hoofdstad. Het hoofdthema heeft als titel: ‘The Big Five, Presenting The European National Motor Museums’.

InterClassics Brussels is de nevenvestiging van de internationaal bekende InterClassics, die jaarlijks in januari wordt gehouden in MECC Maastricht. Volgens de organisatie van InterClassics gaat het om een vergaand initiatief. ,, Nog nooit eerder vertoond en dus een unieke kans om dé topstukken uit vijf landen te aanschouwen”, zo laat ze weten. 

De samenwerkende musea zijn het Autoworld Museum Brussels, Het Louwman Museum in Den Haag , The National Motor Museum in Beaulieu (Engeland), The Cité de l’Automobile/Schlumpf Collection in Mulhouse en het Museo dell’Automobile in Turijn Alle vijf staan ze bekend om hun bijzondere collectie aan classic cars. Ze laten niet alleen de auto zien als een van de belangrijkste uitvindingen ooit gedaan, maar ook de invloed van de auto op de samenleving.

De collecties van de vijf musea, omvatten – met in totaal meer dan 1.500 klassieke auto’s – een belangrijk deel van het cultureel erfgoed van de vijf Europese landen.

Tijdens InterClassics Brussels museum zal elk van de vijf musea drie van haar topstukken presenteren, waarvan één vooroorlogse classic car afkomstig uit het desbetreffende land, één auto dat typerend is voor het museum en één raceauto.

Kijk voor alle praktische informatie over het evenement op http://interclassics.be/

Lees ook